Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Feb.2015, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potjernica za Stojanovićem na zahtjev tužioca EULEX-a

Interpolova potjernica za Momirom Stojanovićem, poslanikom SNS-a u Skupštini Srbije, raspisana je a na osnovu naloga za hapšenje kojeg je izdao međunarodni tužilac EULEX-a, saznaje RSE.

EULEX-ov tužilac Specijalnog tužilaštva Kosova izdao je nalog za hapšenje 17 osoba zbog ratnih zločina protiv civilnog stanovništva.

Stojanović je predmet višegodišnje istrage koja je u toku, i traži se kao osumnjičeni.

Stojanović, inače rođen u Đakovici, za vrijeme rata na Kosovu bio je načelnik bezbjednosti Prištinskog korpusa.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Haški svedok: Stojanović mi je rekao da se sprema odmazda nad Albancima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Feb.2015

Interpolova poternica za Momirom Stojanovićem, poslanikom vladajuće Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije, raspisana je na osnovu naloga za hapšenje koji je izdao međunarodni tužilac EULEX-a, saznaje RSE. Stojanović je predmet višegodišnje istrage koja je u toku, i traži se kao osumnjičeni....

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Maskiranje zločina OVK kampanjom protiv Srba

Izvor: Vesti-online.com, 26.Feb.2015

Slučajno ili ne, u momentu kada se od Kosova očekuje da formira Specijalni sud za zločine koje je OVK počinio na Kosovu, Interpol je na zahtev Osnovnog suda iz Đakovice, uz pomoć Euleksa, raspisao poternice za 17 Srba sa Kosova zbog navodnih ratnih zločina nad civilnim stanovništvom.

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.