Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Nov.2015, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: Poziv Crnoj Gori pogoršati će odnose Rusije i NATO

Glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova na konferenciji za novinare u Moskvi ponovila je da će mogući poziv Crnoj Gori za članstvo u NATO savezu na predstojećem samitu Alijanse dodatno pogoršati odnose izmedju toga saveza  i Rusije.

“ Vjerujemo da je moguća politička odluka Vijeća NATO saveza o početku pristupanja Crne Gore >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << Alijansi još jedan ozbiljan udarac euroatlantskoj sigurnosti. To nije samo protiv mira i stabilnosti na Balkanu i Evropi, uopće, već može voditi daljnjim komplikacijama u odnosim aRusije i NATO-a, koji su već sada u poteškoćama” rekla je Zaharova.
Pogledaj vesti o: Moskva,   NATO skup

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Pregovori o stupanju Crne Gore u NATO udar na sistem bezbednosti

Izvor: Vostok.rs, 27.Nov.2015, 10:10

27.11.2015. -..Početak pregovora o stupanju Crne Gore u NATO uticaće na sistem bezbednosti u evroatlantskoj oblasti i još više će da zakomplikuje odnose Rusije i Alijanse, izjavila je zvanična predsetavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova...„Moguće donošenje političke...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.