Bivši šef CIA: Flin razgovarao o iseljenju Gulena iz SAD

Izvor: B92, 26.Mar.2017, 08:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši šef CIA: Flin razgovarao o iseljenju Gulena iz SAD

Bivši savetnik za nacionalnu bezbednost Donalda Trampa, Majkl Flin, razgovarao je o iseljenju muslimanskog sveštenika Fetulaha Gulena iz SAD.

To tvrdi bivši direktor CIA Džejms Vulsi.

Turske vlasti optužuju Gulena, koji godinama živi u egzilu u SAD, za organizovanje neuspelog pokušaja puča u julu prošle godine i traže od SAD njegovo izručenje.

Vulsi je, u video intervjuu za "Volstrit džornal", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao da je prisustvovao razgovoru o načinima na koje bi Gulen mogao biti iseljen iz SAD izvan pravnog procesa izručenja, prenosi Bi-Bi-Si.

Flin je, međutim, negirao Vulsijeve navode.

Bivši direktor CIA kaže da je taj razgovor održan u septembru prošle godine u jednom njujorškom hotelu, a sagovornici su bili Flin, koji je u to vreme bio savetnik za nacionalnu bezbednost u Trampovom predizbornom timu, zet turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana i turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu, navodi WSJ.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.