Neizvesno ko će biti peti potpredsednik DS-a

Izvor: N1 televizija, 25.Sep.2016, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neizvesno ko će biti peti potpredsednik DS-a

Potpredsednička mesta u Demokratskoj stranci (DS) najverovatnije će zauzeti Branislav Lečić, Tamara Tripić, Jovan Marković, Nada Kolundžija i Igor Salak, pokazuju preliminarni rezultati neposrednih izbora u DS-u.

Predsednik izborne komisije DS Dušan Dinčić rekao je agenciji Beta da još nisu obrađeni svi podaci, i da je na šestom mestu po broju glasova Nataša Vučković, koja za petim kandidatom >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << zaostaje za veoma mali broj glasova.

Zvanični rezultati očekuju se u ponedeljak.

Članovi Demokratske stranke izabrali su u subotu Dragana Šutanovca za predsednika DS a on je na tom mestu zamenio Bojana Pajtića.

Na izborima za predsednika i novo rukovodstvo DS glasalo je 60,71 odsto članova DS od registrovanih 18.459 birača, a Šutanovac je dobio 59 odsto glasova.

Goati: Iznenađen sam što Pajtić nije pobedio

Sociolog Vladimir Goati ocenio je danas da bi za Demokratsku stranku (DS) i njenu ulogu u političkom sistemu bilo dobro da i poraženi kandidati podrže novoizabranog predsednika te partije Dragana Šutanovca i da tako omoguće da, u dobrom duhu demokratije, DS krene "punim jedrima" ka mestu koje zaslužuje u redosledu političkih partija u Srbiji.

U izjavi agenciji Beta, Goati je rekao da pobeda Šutanovca na unutarpartijskim predsedničkim izborima za njega predstavlja određeno iznenađenje, ali da sama činjenica da su izbori održani u demokratskim uslovima predstavlja veliko postignuće za DS.

"Za mene je ovo iznenađenje... Očekivao sam da pobedi dosadašnji predsednik (Bojan Pajtić). Međutim, mislim da bi sada bilo dobro da se svi (poraženi kandidati) skupe i Šutanovcu daju maksimalnu podršku da bi DS, nerazjedinjena frakcijama, postigla ono što se od nje očekuje", rekao je Goati.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.