Bor: Kradu bakar iz fabrike, prodaju ispod ruke

Izvor: Večernje novosti, 01.Sep.2014, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bor: Kradu bakar iz fabrike, prodaju ispod ruke

POLICIJA u Boru uhapsila je u nedelju J. B. (33), iz sela Brestovac, zbog sumnje da je izvršio krivično delo nelegalne trgovine otpadnim metalom. Protiv njega je podneta četvrta prijava zbog nelegalne trgovine otpadnim metalom. Pripadnici policije su juče u ranim jutarnjim satima, najpre sačekali da J. B. iz svog kombija istovari gotovo tonu otpadnog bakra i aluminijuma, čija je vrednost oko pola miliona dinara, i taj metal smesti u svoju garažu u selu Brestovac. Nakon toga su ušli u dvorište >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << J. B. i od njega zatražili odgovarajuću dokumentaciju. Sumnja da su bakar i aluminijum ukradeni iz fabričkog kruga Rudarsko-topioničarskog basena „Bor“, a da je J. B. „robu“ kupio od kradljivaca. J. B. je uhapšen i krajem januara ove godine, kada ga je policija zaustavila na putu Zaječar - Paraćin. Tada je u njegovom kombiju pronađeno oko 6,5 tona otpadnog bakra, vrednosti oko 35.000 evra, bez ikakve dokumentacije. Po tadašnjim informacijama, J. B. je otpadni metal trebalo da preproda u Beogradu. RIZIKUJU ŽIVOT U BORU je javna tajna da se ukradeni bakar iz pogona RTB plaća do 500 dinara po kilogramu, a da lopovi, prilikom pljačke, rizikuju sopstveni život. Tako je, pre nekoliko dana, dok je krao bakar ispod ivice napuštenog površinskog kopa u Boru, stradao D. P. (47), koji se skotrljao u grotlo kopa, nabio na šipku i preminuo. Pre njega, u aprilu je, dok je pokušavao da iz RTB ukrade bakarni kabl, struja, napona šest hiljada volti, bukvalno spržila E. A. (24).

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Bor: Razbojništvo nad maloletnikom

Izvor: MC Bor, 02.Sep.2014, 13:24

Bor, 2. septembar. Saopštenje PU Bor. Borska policija je 01. septembra uhapsila D. M. (1982) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo razbojništvo.. Sumnja se da je D. M. u večernjim satima presreo maloletnu osobu i oduzeo mu mobilni telefon.. D. M. je u zakonskom roku predat osnovnom...

Nastavak na MC Bor...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.