Bor: Kradu bakar iz fabrike, prodaju ispod ruke

Lj. T.

01. 09. 2014. u 13:57

Policija u Boru uhapsila J. B. iz sela Brestovac, zbog sumnje da je izvršio krivično delo nelegalne trgovine otpadnim metalom

POLICIJA u Boru uhapsila je u nedelju J. B. (33), iz sela Brestovac, zbog sumnje da je izvršio krivično delo nelegalne trgovine otpadnim metalom. Protiv njega je podneta četvrta prijava zbog nelegalne trgovine otpadnim metalom.

Pripadnici policije su juče u ranim jutarnjim satima, najpre sačekali da J. B. iz svog kombija istovari gotovo tonu otpadnog bakra i aluminijuma, čija je vrednost oko pola miliona dinara, i taj metal smesti u svoju garažu u selu Brestovac. Nakon toga su ušli u dvorište J. B. i od njega zatražili odgovarajuću dokumentaciju.

Sumnja da su bakar i aluminijum ukradeni iz fabričkog kruga Rudarsko-topioničarskog basena „Bor“, a da je J. B. „robu“ kupio od kradljivaca.

J. B. je uhapšen i krajem januara ove godine, kada ga je policija zaustavila na putu Zaječar - Paraćin. Tada je u njegovom kombiju pronađeno oko 6,5 tona otpadnog bakra, vrednosti oko 35.000 evra, bez ikakve dokumentacije. Po tadašnjim informacijama, J. B. je otpadni metal trebalo da preproda u Beogradu.


RIZIKUJU ŽIVOT

U BORU je javna tajna da se ukradeni bakar iz pogona RTB plaća do 500 dinara po kilogramu, a da lopovi, prilikom pljačke, rizikuju sopstveni život. Tako je, pre nekoliko dana, dok je krao bakar ispod ivice napuštenog površinskog kopa u Boru, stradao D. P. (47), koji se skotrljao u grotlo kopa, nabio na šipku i preminuo. Pre njega, u aprilu je, dok je pokušavao da iz RTB ukrade bakarni kabl, struja, napona šest hiljada volti, bukvalno spržila E. A. (24).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Hrast

02.09.2014. 13:36

@Stevan - Stevane imas pravo na pitanju, odgovor dobijes kod nadleznih za davanje tako nepoznati imformacije, ali svakako jednog dana biti ce i takvih kombia, na znanje jos nepostoji.

kalea52

02.09.2014. 08:43

Interesantno ja pomislio da ce krasti od kuce i donositi u preduzexce ,pa to su srbi bratela.