Uživo: Evroligaški tajac u Areni, Zvezda - Neptunas 18:10

Izvor: Blic, 27.Nov.2014, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Evroligaški tajac u Areni, Zvezda - Neptunas 18:10

Košarkaši Crvene zvezde Telekom od 19 sati u beogradskoj Areni igraju protiv Neptunasa meč 7. kola Evrolige, a zbivanja sa tog duela možete da pratite uz blog uživo Blicsporta.

Sve više otvorenih šuteva ima Neptunas, čiji košarkaši ne toliko brzim koliko smislenim "protkom lopte" omogućavaju jedni drugima da šutiraju "do mile volje" - >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << no koliko šuteva, toliko i - promašaja.

A kada vam neko tako olakša posao, onda vam ostane samo da uživate u sopstvenim ofanzivnim mogućnostima. Takvih ima na pretek u ovoj i ovakvoj Zvezdi, pa je uz jedan prelep Vilijmsov dirbling i pogodak iz tog prodora, te osmim poenom Marjanovića, domaćin stigao do, trenutno, najveće prednosti - 18:10.

Sigurna igra domaćih u "pozicionoj košarci", sa Marjanovićem kao dominantnim centrom (i strelcem šest poena do vođstva od 10:3), naterala je Neptunas da pribegne brzom odgovoru - šutevima u uvodnim trenucima napada, hitrom tranzicijom i pojedinačnim prodorima.

Uz razigranog Mustafu Šakura, Neptunas je prišao na 12:8, posle čega je rezervista Blažič atraktivnim prodorom povećao prednost, a Marjanovićeva blokada upravo nad Šakurom sačuvala "+6" na polovini prve deonice.

Dominira Boban Marjanović od samog početka utakmice, pored četiri poena, koliko je postigao i kapiten domaćih Luka Mitrović, Zvezdin centar je bez premca u borbi za loptu pod koševima, a imao je i jednu asistenciju preko sopstvenog ramena, pa i ne čudi što je glavni junak serije kojom su crveno-belistigli do 8:2.

Prvi napadi, na obe strane terena, protekli su u "izolaciji", odnosno izgradnji pozicije za igru "1-na-1". Uvodni strelac bio je Marjanović, a uzvratio je Gailus, takođe iz reketa.

Posle himne Evrolige i minuta tišine za ubijenog Marka Ivkovića, koji je ubijen u Istanbulu pred prethodni evroligaški nastup crveno-belih, počela je utakmica u Areni.

Za Zvezdu će meč početi petorka u sastavu Markus Vilijams, Branko Lazić, Nemanja Dangubić, Luka Mitrović i Boban Marjanović, a naspram njih su se našli Šakul, Gailius, Sinica, Galdikas i Zavackas.

Prednost velikih dvorana, sa velikim brojem ulaza, je što protok publike može prilično brzo da se obavi. Tako je sada, 10-ak minuta pred početak meča, oko 10.000 navijača u Areni, gde u 19 sati počinje meč 7. kola Evrolige između Crvene zvezde Telekom i Neptunasa.

Na tribine polako pristiže još navijača, trenutno ih je oko 5.000 u beogradskoj Areni.

U grupi A sastaju se Real i Uniks (20.45), u grupi B se igraju dva meča, Makabi - CSKA (20.05) i ALBA - Unikaha (20.15), a u grupi C će se nadmetati Fenerbahče - Turov (19.15).

U Zvezdinoj, grupi D, od 20.45 ovog četvrtka igraju Laboral Kuća i Olimpijakos, a u petak od 21 sat Valensija i Galatasaraj.

Ostalo je nešto više od pola sata do početka utakmice, a svega je oko 3.000 ljudi u Areni u ovom trenutku

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Uživo: Evroligaški tajac u Areni, Zvezda - Neptunas 33:18

Izvor: Blic, 27.Nov.2014

Košarkaši Crvene zvezde Telekom od 19 sati u beogradskoj Areni igraju protiv Neptunasa meč 7. kola Evrolige, a zbivanja sa tog duela možete da pratite uz blog uživo Blicsporta...Prvu četvrtinu ovog meča obeležio je Boban Marjanović, a njegove atrakcije možete da pogledate kada kliknete OVDE...Kako...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.