Bertomeu za Blic: Beogradska Arena je specijalno mesto

Izvor: Blic, 24.Apr.2014, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bertomeu za Blic: Beogradska Arena je specijalno mesto

Đordi Bertomeu, prvi čovek Evrolige, biće u nedelju i ponedeljak u Beogradu. U nedelju će prisustvovati finalnoj utakmici ABA lige, u ponedeljak će imati niz sastanaka sa ljudima iz Košarkaškog saveza i košarkaškim radnicima Srbije koji će mu najverovatnije i zvanično preneti želju da Beograd u doglednoj budućnosti bude domaćin završnog turnira Evrolige.

Bertomeu je više puta bio u „Pioniru“, ali ne i u Areni, koju je video samo spolja. Pred put u Beograd u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izjavi za „Blic“ je rekao:

- Zadovoljan sam što posle dosta vremena ponovo dolazim u Beograd. Moj dolazak koincidira sa završnicom Jadranske lige sa kojom Evroliga ima odlične odnose od prvog dana. Uvek je lepo videti pasiju sa kojom navijači u Srbiji doživljavaju košarku, posebno u jednoj dvorani kakva je Kombank arena sa više od 20.000 gledalaca. Ona je zaista specijalno mesto. Osim što se nadam da ću videti dobru košarku, sa rukovodiocima Jadranske lige i ličnostima iz srpske košarke razgovaraću o sadašnjosti i budućnosti Evrolige, Evrokupa i ostalim aktuelnim temama - kaže Bertomeu.

Njegov dolazak je velika šansa Beograda, ali istovremeno i dvosekli mač. Nesumnjivo je da će dvorana svojim izgledom lako ispuniti sve što Evroliga traži, pet odličnih hotela na par minuta od dvorane i blizina aerodroma takođe su jaki aduti Beograda. Potencijalna opasnost se krije u ponašanju publike, posebno ako u nedelju bude beogradsko finale.

Na navijačima je velika odgovornost, svi koji u nedelju dođu u Arenu, bez obzira ko bude u finalu, moraju imati na umu da je u pitanju neka vrsta kvalifikacija našeg glavnog grada za organizaciju fajnal-fora neke od narednih godina.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Beogradska Arena

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.