Trebinjci se prisetili „Valtera“: Otvorena izložba priznanja i plakata filmova Bate Živojinovića

Izvor: Blic, 09.Avg.2017, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trebinjci se prisetili „Valtera“: Otvorena izložba priznanja i plakata filmova Bate Živojinovića

U okviru 5. Festivala evropskog i mediteranskog filma u Trebinju je otvorena izložba „Sećanje na Valtera“, posvećena velikanu srpskog i jugoslovenskog glumišta Velimiru Bati Živojinoviću.

Izložbu je, uz saglasnosnost Batine supruge Lule, u Trebinje doneo filmski kritičar i novinar Milan D. Špiček.

Postavku čini deo nagrada i priznanja koje je Bata Živojinović dobio tokom dugogodišnje karijere, kao i plakati iz filmskih ostvarenja u kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je igrao glavne uloge i po kojima je poznat ne samo u bivšoj Jugoslaviji nego i u Kini i svetu.

- Izložene su 22 nagrade i priznanja, poput onih za životno delo, do onih iz Sopota, Leskovca, Niša, kao i 20 reprint izdanja filmskih plakata - rekao je Špiček.

Otvarajući izložbu glumac Igor Galo, ovogodišnji dobitnik „Zlatnog platana“, je naveo da je Bata, pored toga što je bio veliki glumac, bio i veliki čovek i da je prava sreća imati priliku da se uči od velikana poput „Valtera“, Borisa Dvornika, Relje Bašića…

Filmski festival u Trebinju traje do 13. avgusta, do kada će publika imati priliku da vidi preko 20 dugometražnih i kratkih filmova iz bivše Jugoslavije i evromediteranskog regiona.

Organizator je Tangram centar iz Beograda i Kulturni centar Trebinje uz podršku Ministarstva prosvete i kulture RS, grada Trebinja i Uprave za dijasporu pri Vladi Republike Srbije.
Pogledaj vesti o: Bata Živojinović

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.