Obama potpisao, ali ne primenjuje sankcije protiv Moskve

Izvor: Blic, 19.Dec.2014, 01:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama potpisao, ali ne primenjuje sankcije protiv Moskve

Predsednik SAD Barak Obama potpisao je danas zakon kojim se odobrava novi set sankcija Rusiji, ali, kako je rekao, ne planira da primeni kaznene mere navedene u dokumentu, koji je pre šest dana usvojen u Kongresu.

On je novinarima ponovio da su SAD spremne da povuku sankcije protiv Moskve, ukoliko Rusija preduzme korake neophodne za smanjenje tenzija u Ukrajini, prenela je agencija Rojters.

Američki >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Kongres usvojio je pre šest dana nacrt zakona kojim se predviđa uvođenje dodatnih ekonomskih sankcija Rusiji i istovremeno ovlaššćuje predsednika Obamu da poššalje ubojitu i neubojitu vojnu pomoć Ukrajini, uključujući antitenkovsko naoružžanje i municiju.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Obama potpisao, ali ne primenjuje sankcije protiv Moskve

Izvor: Studio B, 19.Dec.2014

Predsednik SAD Barak Obama potpisao je danas zakon kojim se odobrava novi set sankcija Rusiji, ali, kako je rekao, ne planira da primeni kaznene mere navedene u dokumentu, koji je pre šest dana usvojen u Kongresu..."Potpisivanje ovog zakona ne signalizuje promenu u politici sankcija ove administracije,...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.