Obama: Odbacite nasilni ekstremizam

Izvor: VOA, 20.Nov.2015, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama: Odbacite nasilni ekstremizam

Američki predsednik Barak Obama danas se u prestonici Malezije, Kuala Lumpuru pridružio liderima 10 zemalja članica Asocijacije zemalja Jugoistočne Azije, odnosno ASEAN-a kao i drugim svetskim liderima na drugom delu godišnjih samita.

Obama se obratio mladim liderima iz tog regiona i rekao im da bi trebalo da odbace nasilan ekstremizam i da prihvate toleranciju:

“Dosta nas razmišlja o jezivim napadima u Parizu, i kada pomislite na stravičnu viziju koju >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << su imali napadači i to uporedite sa mladim ljudima koji su predstavljeni ovde, koji grade stvari i pomažu jedni drugima u kreiranju novih poslova i prilika za sebe i druge, i kada pomislite na ogroman potencijal ASEAN-a kao mesta verske i etničke raznolikosti, onda možete da budete primer – ne samo tako što ćete se suprotstaviti nasilnom ekstremizmu već i time što ćete uspostaviti međuverski dijalog, što ćete promovisati toleranciju i kombinovati poštovanje vaše sopstvene kulture i tradicije, sa modernim svetom,” porčio je američki predsednik.

Obama je takođe istakao važnost partnerstva Sjedinjenih Država i Jugoistočne Azije, gde se nalaze neke od svetskih ekonomija koje se najbrže razvijaju, i kako kaže predsednik – to je glavni fokus njegove spoljne politike. Lideri ASEAN-a na skupu će razgovarati o ekonomskim pitanjima, terorizmu i teritorijalnim sporovima.
Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.