OBAMA POTPISAO Izbacuju se uvredljivi termini za pripadnike manjina

Izvor: Blic, 24.Maj.2016, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OBAMA POTPISAO Izbacuju se uvredljivi termini za pripadnike manjina

Američki predsednik Barak Obama potpisao je zakon kojim se iz federalnih zakona izbacuju zastareli i uvredljivi termini koji se odnose na pripadnike manjina, saopštila je danas Bela kuća.

Obama je zakon potpisao u petak, pošto su ga usvojila oba doma Kongresa.

Tako će uvredljivi nazivi za crnce i Azijate, koji su nalazili u zakonima iz 1970-ih godina, biti zamenjeni sa "Afroamerikanac" i "Amerikanac >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << azijskog porekla", preneo je AP.

Ubuduće će se, takođe, koristiti termini "Američki starosedelac" (umesto Indijanac), zatim, "Starosedelac Havaja", "Stanovnik pacifičkih ostrva", "Starosedelac Aljaske", Hispanik itd.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi zakon: Crnci, Indijanci i Azijati "idu u istoriju"

Izvor: OkRadio.rs, 24.Maj.2016

Američki predsednik Barak Obama potpisao je zakon kojim se iz federalnih zakona izbacuju zastareli i uvredljivi termini koji se odnose na pripadnike manjina. Obama je zakon potpisao u petak, pošto su ga usvojila oba doma Kongresa, saopštila je Bela kuća. Tako će uvredljivi nazivi za crnce i...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.