Nemačka: Nećemo priznati izbore u Donbasu

Izvor: Vesti-online.com, 31.Okt.2014, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka: Nećemo priznati izbore u Donbasu

Nemački kancelar Angela Merkel rekla je ruskom predsedniku Vladimiru Putinu u telefonskom razgovoru da su planirani izbori na istoku Ukrajine nelegitimni i da rezultate neće priznati lideri EU, izjavio je portparol njemačke Vlade Georg Štrajter.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Angela Merkel poručila Vladimiru Putinu da neće priznati "nelegitimne" izbore u Donbasu

 

Prema njegovim rečima, Merkelova i Putin imali su zajednički telefonski razgovor sa francuskim predsednikom Fransoa Olandom i predsednikom Ukrajine Petrom Porošenkom.

 

On je istakao da je bilo različitih mišljenja o takozvanim izborima u regionima Donjeck i Lugansk".

 

"Merkelova i Oland naglasili su da glasanje može biti održano samo u skladu sa ukrajinskim zakonom", izjavio je Štrajter, naglašavajući da glasanje krši sporazum, koji je prihvatila Rusija i dalje komplikuje napore za okončanje krize na istoku Ukrajine.

 

On je dodao da nemačka Vlada neće prihvatiti rezultate "nelegitimnih izbora".

U sukobima na istoku Ukrajine, gde profederalne snage teže nezavisnosti, poginulo je više od 3.700 osoba. Od septembra je na snazi prekid vatre ali svakodnevno se dešavaju sporadični sukobi.

 

Protokolom od 12 tačaka, koji je objavljen nakon razgovora početkom septembra u glavnom gradu Belorusije, Minsku, na kojima su učestvovali Rusija, Ukrajina, OEBS i lideri profederalnih snafa, predviđeno je održavanje "prevremenih lokalnih izbora" na istoku Ukrajine i u skladu sa izbornim zakonom te zemlje.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Merkel Putinu: Izbori na istoku Ukrajine nelegitimni

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Okt.2014

Njemačka kancelarka Angela Merkel rekla je ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, u telefonskom razgovoru, da su planirani izbori na istoku Ukrajine nelegitimni i da rezultate neće priznati lideri EU, izjavio je portparol njemačke Vlade Georg Štrajter...Prema njegovim riječima, Merkel i Putin imali...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.