Sanda sasula u lice američkom ambasadoru!

Izvor: Vesti-online.com, 29.Maj.2016, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sanda "sasula" u lice američkom ambasadoru!

Bez učešća Rusije nema ozbiljne borbe protiv terorizma niti rešavanja međunarodnih konflikata, što se pokazalo i u slučaju Sirije, izjavila je u nedelju predsednica DSS-a Sanda Rašković Ivić.

Ona je tokom diskusije o Rusiji koju su organizovali Ambasada SAD i predstavnici Transatlantske akademije, u razgovoru sa aeričkim ambasadorom Kajlom Skotom i Tedom Rajnertom iz Transatlantske akademije, rekla da su sankcije >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << EU prema Rusiji pogrešne i štetne za odnose EU i Rusije.

Kako je saopštila DSS, Rašković-Ivić je rekla i da je potrebno dodatno osnažiti odnose Srbije i Rusije, a posebno pojačati rusko medijsko prisustvo u Srbiji koje je sada daleko od zadovoljavajućeg.

Bliskost Srba sa Rusima utemeljena je ne samo na slovenstvu i pravoslavlju, nego i na činjenici da Rusija nikada nije bombardovala Srbe, niti od Srbije tražila da preda deo teritorije, navela je ona.

- Raspadom Jugoslavije zapadne zemlje podržale su Hrvatsku, Sloveniju i Federaciju u okviru Bosne i Hercegovine, a srpski korpus koji je označen kao "loš momak" prirodno je našao saveznika u Rusiji - kaže Rašković-Ivić.

Prema njenim rečima, Krim je istorijski ruska teritorija koja nije anektirana 2014. godine nego je referendumom vraćena u okviru Rusije, kao što je i Kosovo i Metohija istorijski srpska teritorija koja se uz kršenje međunarodnog prava otima Srbiji.

Predsednica DSS će, u okviru razgovora sa domaćim i međunarodnom akterima, nastaviti sa aktivnim predstavljanjem politike te stranke čija je suština slobodna Srbija van EU i NATO.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije,   Sirija

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Rašković Ivić: Bez Rusije nema ozbiljne borbe protiv terorizma

Izvor: Večernje novosti, 29.Maj.2016

Predsednica Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić ocenila je da bez učešća Rusije nema ozbiljne borbe protiv terorizma ni rešavanja međunarodnih konflikata Predsednica Demokratske stranke Srbije (DSS) Sanda Rašković Ivić ocenila je danas da bez učešća Rusije...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.