Region

Izvor: Blic, 01.Jun.2010, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Region

Potreba stvaranja velikog prostora kao preduslov ostvarivanju sopstvenih, srpskih interesa bila je ideja pametnih ljudi, pre svega Srba, koju su lažne patriote proglašavale nacionalnom izdajom. Te lažne patriote sve ono što nije moglo da nosi ime Srbija odbacivali su kao nepotrebno.

Radovali su se raspadu Jugoslavije, bez obzira na to što su time mnogi Srbi preko noći postali stranci u svojoj državi. Većina Srba je za sve krivila Karađorđeviće što su stvorili Jugoslaviju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i podržavala Miloševića koji ju je rušio. Zato nam je sada država manja nego ikada, a srpski narod svuda van Srbije manjina.

Pametni ljudi su znali da je odnos između Srbije i Slovenije ključan za homogeno funkcionisanje Jugoslavije. Hrvatska, u tom slučaju, ne bi mogla da se otcepi od Jugoslavije jer se iz utrobe, iz sredine države, niko ne otcepljuje. Ne žalim ja za Hrvatskom, niti smatram da je nju trebalo na silu držati u Jugoslaviji, ali žalim za Srbima i svim drugim žrtvama rata koje je ludost jednog crvenog tiranina pretvorila u žrtve i beskućnike. Prvo je srpski diktator udario na Sloveniju, a podrška u Srbiji je bila bezrezervna. Slovenci su narod koji nikada nikakvih istorijskih sporova nije imao sa Srbijom. Ljubljana je uvek volela Beograd. I danas nema Slovenca koji sa oduševljenjem ne priča o Beogradu i koji ne bi rado došao u našu prestonicu. Ali da se vratimo na narode koji su dobrano osetili ratove.

Ogromne žrtve devedesetih pale su samo zbog suludih i mračnih ideja čelnika Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Nevini su stradali, a sadašnji tajkuni se bogatili. Niko ne može da vrati ubijene, a za mene, i svakog normalnog, sve žrtve su iste i one nemaju nacionalnost. I zašto su ratovali, zašto su ginuli? Sa nadom u bolje sutra gledao sam TV izveštaje sa Igmanske inicijative. Znam, i ponosan sam zbog toga, pa da je to jedini plod moje desetogodišnje borbe protiv Miloševića, što će Srbija sve učiniti da se u regionu bivše Jugoslavije uspostavi najbolja saradnja. Mi moramo biti EU u malom. Kada prođe dovoljno godina i kada ratne rane načisto zacele, ostaće sećanje da su lažne patriote povele jedan suludi rat i na neko vreme prekinuli dobre odnose zemalja zapadnog Balkana.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.