Hrvatsko ministarstvo: Izaslanik Vučića govorio kao nekad Milošević

Izvor: Radio 021, 05.Jan.2017, 22:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatsko ministarstvo: Izaslanik Vučića govorio kao nekad Milošević

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske oštro je danas kritikovalo govor izaslanika premijera Srbije Vladimira Božovića na božićnom prijemu Srpskog narodnog veća u Zagrebu, uz ocenu da je koristio "iste teze kao Slobodan Milošević".

"U svom govoru na prijemu SNV-a u Novinarskom domu, Vladimir Božović, izaslanik predsednika Vlade Republike Srbije, koristio je iste teze kao i Slobodan Milošević, posebno kad je govorio o navodnoj ugroženosti Srba u Hrvatskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i nameri Srbije da ih 'brani svim raspoloživim sredstvima'", saopštilo je hrvatsko Ministarstvo.

U saopštenju se ocenjuje da je "takav diskurs vredan svake osude, što je ministar spoljnih i evropskih poslova Davor Ivo Štir učinio i lično preneo Božoviću na prijemu u Novinarskom domu".

"Kao što je u svom obraćanju danas na prijemu SNV-a naglasio predsednik Vlade Andrej Plenković, Hrvatska je nakon pravednog odbrambenog rata u kojem je bila žrtva velikosrpske agresije ostvarila slobodu i nezavisnost, te i dalje želi graditi društvo na temelju najviših demokratskih vrednosti i na poštovanju ljudskih i manjinskih prava", naglašeno je u saopštenju Ministarstva spoljnih i evropskih poslova.

Izlasnik predsednika Vlade Srbije Vladmir Božović danas je na prijemu SNV u Zagrebu kritikovao hrvatsku politiku prema Srbima, a Srbima u Hrvatskoj poželeo "ostvarivanje svih prava kao što ih Srbija garantuje Hrvatima".

On je na kraju svog govora "obećao" Srbima da će ih Srbija "u svim problemima i iskušenjima, kada god budu ugroženi, braniti svim raspoloževim sredstvima".

Autor: Beta; Foto: Medija centar Beograd

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.