Jak zemljotres kod Jamajke, prošla opasnost od cunamija

Izvor: RTS, 28.Jan.2020, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jak zemljotres kod Jamajke, prošla opasnost od cunamija

Zemljotres jačine 7,7 jedinica po Rihterovoj skali zabeležen je u moru između Kube, Jamajke i Kajmanskih ostrva. Ranije izdato upozorenje na razoran cunami je povučeno.
Potres je zabeležen na dubini od deset kilometara, saopšteno je iz Američkog geološkog zavoda.
Upozorenje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na cunami, koje je povučeno nakon sat vremena, bilo je izdato za Belize, Kubu, Jamajku, Kajmanska ostrva, Meksiko i Honduras, prenosi Rojters
U Havani i Kingstonu se, prema izvorima Rojtersa, nije osetio jak potres, a zemljotres se osetio i u Majamiju, gde su ljudi izašli na ulice.
Prethodno je Međunarodni centar za informacije o cunamiju naveo da su razorni talasi mogući u krugu od 300 kilometara od epicentra.
Na Tviter nalogu službe za vanredne situacije na Kajmanskim ostrvima je, zbog opasnosti od cunamija, bio objavljen poziv stanovništvu koje živi u priobalju i nizijskim područjima da se povuče u višespratne objekte.
Za sada nema izveštaja o žrtvama i materijalnoj šteti.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.