Servisne informacije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Apr.2010, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Servisne informacije

NOVI SAD - Od 8 do 9.30 u Novom Sadu električne energije neće imati Čenejska ulica (50-96, 55 do kraja), Anice Savić-Rebac, Bože Kuzmanovića (1-9, 2-10), Mesna zajednica Slana bara, OŠ "Dušan Radović", PTT ATC Ritska, Ritska 14, Vuka Mandušića (14-22).

Od 10 do 11.30 električne energije neće imati Crkva Vaznesenje Gospodnje, ulice Dušana Šućova, Milana Đanića, Sentandrejski put (21-91, 96a-104c), ulica Svetozara Đanića. Od 7.30 do 13.30 struje povremeno neće imati >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ulica Janka Čmelika i ulice u naselju Banatić.

Od 8.30 do 13 sati struje neće imati u Sremksoj Kamenici deo ulice Sremskih partizana i deo ulice Sonje Marinković od Ketrin Makfel do vodovoda. Od 10 do 13 sati struje neće imati u Čortanovcima deo vikend naselja Banstol, a od 8.30 do 13 sati struje neće imati deo vikend naselja Borov gaj. Od 8.30 do 12 sati struje povremeno neće imati pojedine ulice u Rumenki.

Zbog radova na rekonstrukciji pružnog prelaza saobraćaj kroz Hadži Ruvimovu i ulicu Raše Radujkova zabranjen je do 10. aprila. Autobusi na liniji 8 će do subote iz pravca Hadži Ruvimove skretati na Subotički bulevar.

Zbog havarije na vodovodnoj mreži bez vode biće Hajduk Veljkova ulica, od Novosadskog sajma do Bulevara Kralja Petra I, u periodu od 8 do 12 časova. Ispiranje vodovodne mreže obavljaće se u Ulici Vladike Ćirića i Partizanskih baza, gde su u toku ispiranja mreže mogući lokalni padovi pritiska i blaža zamućenja vode.

Zbog havarije na vodovodnoj mreži u Sremskim Karlovcima bez vode biće Trg Branka Radičevića, Karađorđeva, Teodora Kračuna i okolne ulice, u periodu od 8 do 13 časova.

9. i 10. aprila, na platou ispred Sportskog i poslovnog centra "Vojvodina", u organizaciji Pokreta gorana Novog Sada biće održana "Cvetna pijaca".

Radnici JKP "Čistoća" će sutra u Šangaju postaviti tri kontejnera za krupni otpad. Akcija će trajati do 10. aprila.

SUBOTICA - Od 8.30 do 10.30 struje neće biti u delu ulice Braće Jugovića (5,9), delu ulice Aleje Maršala Tita ( 3, 7, 9, 17, 19, 21 i 23 ), delu Petra Lekovića (5), deo trga Jakaba i Komora ( 28,30,19-35). Od 11 do 13 električne energije neće biti na početku Rudić ulice (desna strana), deo trga Republike između Rudić ulice i trga Cara Jovana Nenada, Dimitrije Tucovića, Subote Vrlića i trgu Sinagoge. Od 11 do 13 časova električne energije neće biti u ulici Edvina Zdovca u okolini Zorke.

JKP "Dimničar" počelo je da servisira dimovodne kanale na Paliću i u Velikom Radanovcu.

Od 19.30 u Pozorištu "Deže Kostolanji" biće izvedena predstava "Iks" po motivima dela Daglasa Kaplanda.

SOMBOR - Od 8 do 14 časova bez električne energije će biti TS "Dinarska", TS "Mostonga", TS "S. Paunovića", TS "Blok-273", TS "Šikara-1", TS "Šikara-2", TS "Robna kuća".

Od 8 do 9.30 u Baču će bez električne energije biti TS "Maršala Tita – Bratstva i jedinstva". Od 10 do 12 u Vajskoj će bez struje biti TS "Masarikova - M.Tita". Od 12.30 do 14 u Vajskoj će bez struje biti TS "Ive Lole Ribara - Vuka Karadžića".

"Mesec čistoće", svojevrsna priredba sakupljanja smeća i čišćenja divljih deponija, trajaće do 29. aprila. Prema planu somborskog JKP "Čistoća" sutra će biti uklonjeno smeće iz Štrosmajerove ulice, Tekstilne, Ivana Gorana Kovačića, Boračke, Vladike Nikolaja, Franje Račkog, sa Sivačkog puta, iz ulice Adi Endrea, Juhas Šandora, Ružice Rip, Livadske i Čihaš Bene. Odnošenje otpada je besplatno. Radi jačanja javne svesti u upravljanju otpadom u Zapadnobačkom i Podunavskom regionu, u prostorijama JKP "Čistoća" otvoren je Info-centar. Broj telefona je 025/422-099.

Likovno-literarni konkurs "Krv život znači", koji je u osnovnim i srednjim školama raspisao Crveni krst Sombor, biće otvoren do 9. aprila. Tri prvoplasirana rada biće prosleđena Crvenom krstu Srbije i učestvovaće u odabiru najuspešnijih radova na nacionalnom nivou. Najbolji radovi biće korišćeni za promovisanje dobrovoljnog davanja krvi.

Ljubitelji oldtajmera okupiće se 17. aprila u Somboru i Apatinu. Somborci će od 9 sati automobile moći da vide u centru grada, a Apatinci od 16 časova u glavnoj ulici Dunavske varoši.

Usluge turističkog vodiča i obilazak slike "Bitka kod Sente" poskupele su za 20 odnosno 30 dinara.

ZRENJANIN - Od 9 do 14 sati bez struje će biti u Konjičkoj ulici i u delu Mostarske ulice od Sutjeske ulice prema Konjičkoj u Ravnom Topolovcu. Od 8 do 14 sati bez električne energije će biti Jankov Most.

Odluka "Vodovoda" o određivanju popusta korisnicima u kategoriji "domaćinstvo" i dalje je na snazi. Potrošači u objektima kolektivnog i individualnog stanovanja, ukoliko dugove za prethodni mesec izmire do 20. u mesecu, ostvaruju popust od 5 odsto na ukupnu naknadu za vodu. Korisnicima koji žive u individualnim stambenim zgradama, a sami očitavaju vodomere i redovno plaćaju račune, odobren je popust od 10 procenata na obračunatu naknadu.

Od 12. do 19. aprila biće održan 60. jubilarni festival rofesionalnih pozorišta Vojvodine. Nastupaju teatri iz Novog Sada, Subotice, Kikinde, Sombora, Zrenjanina i Sremske Mitrovice sa sedam predstava za odrasle i četiri za decu.

U Holu Narodnog muzeja Zrenjanin otvorena je izložba radova nastalih u periodu od 16. do 26. marta u likovnoj radionici "Uhvati pticu".

KIKINDA - Od 8 do 12 časova bez električne energije će biti ulica Rade Trnića od ulice Petra Kočića do Kosmajske, Josipa Marinkovića, Milana Rakića, Petra Kočića, ulica Sonje Marinković, Branka Ćopića, Mladena Stojanovića, Ive Andrića.

Telefonskim pretplatnicima u Ruskom selu i Novim Kozarcima izmenjeni su telefonski brojevi. Ispred dosadašnje numeracije dodat je broj 4. Umesto petocifrenih sada imaju šestocifrene telefonske brojeve. U Kikindi, umesto početnog broja 31, sada je u saobraćaju 436, umesto 32 poziva se 437, a umesto 34 početne cifre su 439.

Most "Devet grla" na reci Zlatici, na deonici regionalnog puta R-112, Mokrin-Crna Bara, biće zatvoren za saobraćaj do 16. juna zbog sanacije. Vozačima će biti dostupan alternativni putni pravac Kikinda-Iđoš-Čoka.

Počeo je upis dece koja će u sledećoj školskoj godini krenuti u školu. Prijave su obavezni da podnesu roditelji, odnosno staratelji dece rođene od 1. marta 2003. do 1. marta 2004. godine. Prijave se predaju do 2. aprila u Uslužnom centru u opštinskoj upravi, na Trgu srpskih dobrovoljaca 12, svakog radnog dana od 8 do 15.30. Prijavljivanje dece iz naseljenih mesta obavljaće se u lokalnim osnovnim školama. Informacije se mogu dobiti i pozivom na brojeve 0230/ 410-109 i 0230/ 410-102.

PANČEVO - Od 8 do 13.30 bez električne energije će ostati Hecegovačka ulica, Sremska (1-25), Makedonska ulica, od Hercegovačke do Vojvođanske ulice i Hercegovačka od Makedonske do broja 25.

Pacijenti mogu da se jave u specijalistički dispanzer Opšte bolnice u Pančevu jer je tamošnji Antituberkulozni dispanzer prestao da radi. Ne radi više ni Kardiološki dispanzer, a pacijenti mogu da se, radi zakazivanja pregleda, jave u specijalistički centar u Pančevu.

Pančevačko JKP "Higijena" počelo je da sprovodi akciju "April- mesec čistoće". Sakupljanje i odnošenje kabastog smeća trajaće do 29. aprila, svakog dana od 7 do 15 časova. Informacije se mogu dobiti i pozivom na brojeve 013/ 327-000 i 013/ 310-931.

Od 12. aprila počinje upis dece u pančevačke vrtiće i trajaće do 14. maja. Upis će se obavljati u Upravnoj zgradi, u Ulici Žarka Zrenjanina, od 8.30 do 13 sati, osim sredom kada će upis biti od 10 do 15.30

VRŠAC - U Vršcu nema planiranih isključenja struje.

Zbog velikog broja materijalno ugroženih porodica u Vršcu, mesečne karte za prevoz učenika srednjih škola su besplatne. Osim toga, finansiraju se i vikend karte učenika čije su škole udaljene više od 80 kilometara.

Nova apoteka u Vlajkovcu, koja se nalazi u okviru ambulante, opremljena je lekovima sa pozitivne liste, lekovima koji nisu na toj listi i dijetetskim proizvodima. Apoteka će raditi svakog radnog dana od 7 do 13 časova.

SREMSKA MITROVICA - U Sremskoj Mitrovici nema planiranih isključenja električne energije. 12. aprila od 11 sati u sali 2 Skupštine grada biće održana tribina na temu "Start-ap krediti".

Uskršnji turnir u malom fudbalu i basketu trajaće do 9. aprila, od 11 časova, u PSC "Pinki".

U toku je upis polaznika u dramsko-lutkarski studio pozorišta "Dobrica Milutinović". Telefon za prijave i informacije: 022/ 615-115.

Akcija biblioteke "Gligorije Vozarević" "Menjajte knjigu za člansku kartu" trajaće do 11. aprila. Informacije se mogu dobiti pozivom na broj 022/621-130.

Samostalna izložba slika Vlade Njaradija biće otvorena do 28. aprila u galeriji "Lazar Vozarević".

U petak 9. aprila od 21 sat u Domu omladine, u okviru "SM Jazz Blues Spring Fest"-a nastupiće grupa Gamblersi, Lala trio kao i Jovan Maljoković i Balkan salsa bend.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.