Žučna rasprava o slučaju Miloša Bikovića: Nije dobro što ga dovode u vezu sa Rusijom VIDEO/ANKETA

Izvor: B92, 06.Feb.2024, 15:47

Žučna rasprava o slučaju Miloša Bikovića: "Nije dobro što ga dovode u vezu sa Rusijom" VIDEO/ANKETA

Producenti američke hit-serije "Beli lotos", u čijoj trećoj sezoni je trebalo da igra Miloš Biković, otkazali su mu angažman nakon što ga je Ukrajina optužila za podršku genocidu, što je izazvalo različite komentare, pa i rasprave. Jedna rasprava dogodila se i u studiju Jutra.

Stavove o situaciji sa Milošem Bikovićem ukrstili su Milica Đurđević Stamenkovski iz Zavetnika i Darko Obradović iz Centra za stratešku analizu.

Milica Đurđević Stamenkovski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smatra da se srpsko društvo identifikovalo sa nepravdom koja je naneta glumcu Milošu Bikoviću, iako on nije prva osoba koja se suočila sa ovakvim problemom.

"Treba da se vratimo na ono što je svrha umetnosti, a svrha je da otvori određena pitanja, da podstakne na razmišljanje, ali pre svega da humanizuje društvo. Mi smo verovali da je to neko vreme kada su proganjani neistomišljenici, paljene knjige, daleko iza nas. Međutim, danas je prisutnija perfidnija metodologija. Ovo što se desilo Milošu je privuklo pažnju javnosti, jer se čitavo srpsko društvo identifikuje sa nepravdom koja je njemu učinjena, a on nije prva javna ličnost koja je suočila sa nepravdom", rekla je Milica Stamenkovski Đurđević.

S druga strane Darko Obradović smatra da Biković ništa ne gubi ovim i da je on u ovom slučaju predstavljen kao ruski glumac.

"Ovde treba da se bavimo ljudima koji su stradali zahvaljujući Putinovoj Rusiji. Možemo da se bavimo mnogim ruskim umetnicima koji su proterani iz zemlje zato što su se suprotstavili ratu. Za Miloša nije dobro da se dovodi u vezu sa Rusijom, a on ništa ne gubi", izjavio je Obradović.

Usledila je žestoka rasprava između sagovornika o ovom slučaju, a u kom smeru je išla pogledajte u video-prilogu u nastavku teksta.

Biković je prethodnih dana dobio veliku podršku svojih kolega glumaca. I Udruženje filmskih glumaca izdalo je saopštenje u kojem izražavaju "najdublje žaljenje povodom nedavne odluke HBO-a da našem svetski priznatom umetniku i kolegi Milošu Bikoviću oduzmu prethodno dodeljenu ulogu u seriji 'Beli lotos'". I Beogradsko dramsko pozorište, čiji je Biković član, stalo je uz njega.

Kakvo je vaše mišljenje, da li osuđujete ovu odluku HBO-a ili ste saglasni sa tim potezom? Glasajte u anketi i pišite nam u komentarima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.