Život u gradu

Izvor: Domino Magazin, 13.Apr.2010, 08:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Život u gradu

Sve više ljudi živi u gradovima

Do 2030. godine šesdeset posto stanovnika Zemlje će živeti u gradovima. Zato je ovogodišni Svetski dan zdravlja posvećen životu u urbanim uslovima a moto je "1000 gradova 1000 života".

Urbanizacija tako ima uticaj na mnoge zdravstvene izazove povezane sa vodom, okolinom, nasiljem i povredama, kao i bolestima. Posebno su ugroženi stanovnici novih gradova koji se ubrzano povećavaju. Svetska zdravstvena organizacija pozvala je gradove >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << da organizuju različite aktivnosti za sve uzraste kako bi poboljšali kvalitet života. Preporučeni su zdravstveni pregledi, različite fizičke aktivnosti, hodanje, vežbanje, edukacija o zdravoj hrani.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.