Život Jovanke Broz u 19h na TVB92

Izvor: B92, 26.Okt.2013, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Život Jovanke Broz" u 19h na TVB92

Dokumentarac "Život Jovanke Broz" Dejana Karaklajića biće emitovan večeras u 19 sati na programu televizije B92.

Autor filma, reditelj Dejan Karaklajić, otkrio nam je da Filmske novosti u svom arhivu imaju oko 6 i po miliona metara negativa filmske trake o Titu. Od tog materijala samo deset odsto je prikazano javnosti.

Neki do sada neviđeni snimci iskorišćeni su baš u dokumentarcu koji će večeras biti emitovan.

"Neke su scene snimane izdaleka. Oni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su, naravno, znali da ih snimaju, ali se vidi po gestikulaciji i obraćanju da su se privatno ponašali, pogovoto u nekim šetnjama i razgovorima, gde se vide Titove reakcije na to što ona priča", objašnjava reditelj.

"Koristio sam i neke gotove delove filmova, uzimali smo njene izjave iz štampe. Naravno, nije njen glas, nego su u pitanju citati, i uzeli smo neke materijale koje je MUP snimio i koji ilustruju kako je ona stvarno živela", dodaje on.

"To izgleda kao jedna od lepših beogradskih vila, a onda kad smo videli kako to unutra izgleda, to stvarno izgleda strašno. Uslovi u kojima je ona provela ostatak života, praktično je bilo gore nego da je u zatvoru. To liči na neki gulag više nego na kuću jedne bivše prve dame Jugoslavije", zaključuje Karaklajić osvrćući se na poslednje dane Jovanke Broz.

Udovica bivšeg predsednika SFRJ sahranjena je danas u Kući cveća, uz državne i vojne počasti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.