Živimo u kulturi presije da budemo dobro: Ovako je govorila Rialda Kadrić VIDEO

Izvor: B92, 26.Jan.2021, 19:01

"Živimo u kulturi presije da budemo dobro": Ovako je govorila Rialda Kadrić VIDEO

Glumica Rialda Kadrić, najpoznatija po ulozi Marije u filmu "Žikina dinastija", preminula je, javili su mediji. Rialda je nedavno ispričala gde su je odvele godine posle "Žikine dinastije" i zbog čega je nije bilo u medijima tri decenije.

Poznata jugoslovenska glumica Rialda Kadrić proslavila se ulogom Marije u filmskom serijalu "Žikina dinastija", a mnogi su joj posle te uspešne uloge predviđali slavnu budućnost.

Ona je ipak odabrala život bez glumačkih uloga.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Rođena je u Beogradu, gde je završila osnovno i srednje obrazovanje. Bila je profesorka književnosti i psihoanalitički terapeut.

Svoju prvu ulogu dobila je sa petnaest godina 1978. godine u filmu "Lude godine", u režiji Zorana Čalića.

U filmu glumi lik Marije, srednjoškolke koja se zaljubljuje u svog vršnjaka Bobu, koga je glumio Vladimir Petrović.

Glumila je u filmovima "Ljubi, ljubi, al glavu ne gubi", "Dvoboj za južnu prugu", "Kakav deda, takav unuk", "Idi mi, dođi mi", "Šta se zgodi kad se ljubav rodi", "Žikina dinastija".

Rialda Kadrić se glumom bavila u periodu od 1978. godine do 1990. godine, kada je odlučila da se preseli u London, gde je i živela.

Glumica Rialda Kadrić Šebek gostovala je u emisiji "150 minuta" i to je prvi intervju koji je dala televiziji u poslednjih 30 godina. Lepa Bobina Marija otkrila je nekoliko zanimljivih podataka o filmu "Lude godine", koji je prerastao u najomiljeniji serijal u Srba. O Gidri, Marku Todoroviću, o Beogradu...

Rialda je pričala sa velikim sentimentom o prvom poljupcu koji se odigrao pred kamerama, ali najšokantniji podatak koji je iznela vezan je za njene godine u filmu "Lude godine".

Upoređujući London i Beograd ona je kazala da u Beogradu postoji veliki broj dobrih psihoterapeuta.

"Postoji zainteresovanost za psihoterapiju, ali još uvek ima i dosta stigme o mentalnim poremećajima, da je to nešto strašno što mora da se sakrije. Međutim, ima toga i drugde", kazala je ona.

Mediji: Preminula Rialda Kadrić, čuvena Marija iz "Žikine dinastije"

Osvrnula se i na sadašnji način života

"Živimo u kulturi presije da budemo dobro, da pokažemo da smo srećni. Ljudi toliko jure za srećom da nemaju vremena da otkriju šta im nudi njihova strepnja", istakla je.

Pogledajte OVDE jedan od poslednjih intervjua koji je glumica Rialda Kadrić dala putem video-linka za emisiju "150 minuta" i Prvu televiziju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.