Živi kao pas: Čovek potrošio 15.000 dolara da bi postao škotski ovčar

Izvor: B92, 01.Avg.2023, 16:22

Živi kao pas: Čovek potrošio 15.000 dolara da bi "postao" škotski ovčar

Čovek poznat kao Toko kaže da je još kao školarac maštao o tome da bude životinja.

Japanac poznat samo kao Toko, kaže da je ispunio svoj dečački san tako što je potrošio skoro 15.000 dolara na hiper-realističan kostim dugodlakog škotskog ovčara.

Video snimci koje objavljuje na Jutjubu prikazuju Toka kako u javnosti nosi pomenuti kostim, njuši druge pse u parku, valja se po travi i ponaša se kao pas dok ga vode na povocu.

"Postao sam koli, ispunivši >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << san koji sam imao od malena, odnosno da budem životinja", citiraju ovog Japanca na početku jednog od video snimaka.

Naravno, Toko ne govori ni u jednom snimku, očigledno kako bi održao iluziju da je pravi pas.

Toko poručuje da je još u školskom godišnjaku napisao da želi da bude pas i da kao takav šeta u javnosti, prenosi RT Internešenel.

Međutim, Japanac napominje da svoj pseći identitet krije od prijatelja, kolega i rodbine, u strahu da će ga smatrati čudakom.

"Ne želim da ljudi znaju za moje hobije, posebno oni sa kojima radim", rekao je on prošle godine za "Dejli mejl". "Misle da je čudno što želim da budem pas. Iz istog tog razloga ne mogu da pokažem svoje lice", dodao je.

Toko je prvi put prošetao u punom kostimu dugodlakog škotskog ovčara prošlog septembra u kontrolisanom okruženju svog dvorišta - ali čak i bez radoznalih očiju prikovanih za njega, priznao je da ga je to iskustvo ostavilo "nervoznim i pomalo uplašenim".

Kostim kroz koji Toko ostvaruje svoje pseće fantazije kreirala je japanska kompanija "Zepet", koja pravi kostime za televizijske i filmske produkcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.