Žene u 40-tim imaju bolji seks

Izvor: B92, 08.Apr.2012, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žene u 40-tim imaju bolji seks

Svako ko kaže da „život počinje u 40-tim" je verovatno u pravu, barem kada je reč o ženama i njihovoj seksualnosti.

Naime, jedno britansko istraživanje pokazalo je da žene u 40-tim imaju bogatiji seksualni život, nego u bilo kom drugom periodu života.

Takođe, otkriveno je da je više od polovine njih barem jednom prevarilo bračnog druga u poređenju sa samo 18 odsto muževa.

U istraživanju kojim je obuhvaćeno 2.000 žena ispostavilo se da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su one u 40-tim manje zabrinute zbog svog izgleda, zbog čega imaju više samopouzdanja u krevetu.

Čak 80 odsto ispitanica reklo je da u tim godinama više eksperimentiše sa partnerom, nego što je bio slučaj u 20-tim. Stručnjaci smatraju da u tom životnom dobu žene dostižu vrhunac „seksualnog samopouzdanja", znaju šta žele u krevetu i to traže od partnera.

S druge strane, petina žena mlađih od 30 godina reklo je da se često glumi zadovoljstvo u seksu, u poređenju sa samo sedam odsto 40-godišnjakinja.

Istraživači su takođe otkrili da 68 odsto žena u tim godinama odlično zna koje ljubavne tehnike im prijaju u krevetu, a koje ne, dok se više od 50 odsto ne libi da ih zatraži od partnera.

Čak 58 odsto ispitanica reklo je da ima bolji seksualni život u braku, nego pre njega, uglavnom zbog toga što su stekle više iskustva. Takođe, manje se brinu zbog posla i dece, nego u dvadesetim i tridesetim godinama života, pa mogu da se propisno opuste u spavaćoj sobi.

Više od 90 odsto žena smatra da je vernost ključna za dugu vezu, zbog čega je naučnike iznenadio broj onih koje su priznale da su varale muževe.

Studija je pokazala da je prosečna žena starija od 40 godina imala u proseku pet seksualnih partnera u životu, u poređenju sa devet koliko imaju sadašnje 30-godišnjakinje. Istraživanje je sproveo magazin Top Sante.

Foto: healingdream / FreeDigitalPhotos.net

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Žene u 40-tim imaju bolji seks

Izvor: medio.rs, 09.Apr.2012, 02:57

Svako ko kaže da „život počinje u 40-tim je verovatno u pravu, barem kada je reč o ženama i njihovoj seksualnosti.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.