Žene imaju i bolji mozak

Izvor: Domino Magazin, 02.Feb.2010, 06:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žene imaju i bolji mozak

Da li su sva istraživanja napravljena da bi dokazala da su muškarci totalni debili u poređenju sa divnim i savršenim ženama

Jime Horne, jedan od vodećih stručnjaka za spavanje u Velikoj Britaniji, tvrdi da je ženama potrebno 20 minuta više sna nego muškarcima.

"Jedna od najvažnijih funkcija sna jeste da nam se mozak odmori. Dok spavamo, deo mozga zadužen za pamćenje informacija miruje i obnavlja se. Žene obavljaju više zadataka u isto vreme i zbog toga >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << imaju veću potrebu za kvalitetnim i solidnim snom nego muškarci. Ženski mozak je kompleksniji i drugačiji od muškog mozga", rekao je dirketor Istraživačkog centra za spavanje na Univerzitetu Loughborough prof. Jime Horne.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.