Žena ostala bez ruku i nogu nakon što je pojela pokvarenu ribu: Prvo su pocrneli prsti i usne FOTO

Izvor: B92, 18.Sep.2023, 08:44

Žena ostala bez ruku i nogu nakon što je pojela pokvarenu ribu: "Prvo su pocrneli prsti i usne" FOTO

Laura Barajas je jedva sačuvala svoj život nakon što se otrovala ribom.

Laura je majka šestogodišnjeg dečaka, koja je bila u indukovanoj komi, preživela je sepsu i otkazivanje bubrega, a na kraju je ostala bez sva četiri ekstremiteta. Ona se otrovala nedovoljno kuvanom ribom tilapijom.

Samo amputacija je mogla da joj pomogne nakon višemesečnog boravka u bolnici.

"Svima nam je jako teško, užasno je to što se dogodilo. Ovo je mogao biti bilo ko od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nas", rekla je Laurina prijateljica.

"Bila je na respiratoru i u induciranoj komi. Prsti, stopala i donja usna su joj bili crni. Dobila je sepsu i otkazivali su joj bubrezi."

Veruje se da je infekciju izazvala bakterija vibrio vulnificus o kojoj su nedavno upozorenje izdali Centri za kontrolu i prevenciju bolest, od ovoga umre svaka peta zaražena osoba.

"Način na koji se možete zaraziti ovom bakterijom je tako da pojedete nešto što je njome kontaminirano, a drugi način je izlaganje posekotine ili tetovaže vodi u kojoj živi ova bakterija".

Kao i za sve ostalo, posebno su u opasnosti imunokomprimitovani ljudi, tako da ukoliko imate neke posekotine ili oslabljeni imunitet, pripazite na dnevne aktivnosti, a obratite pažnju i na rizičnu ishranu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.