Zemlja je ravna, a Hilari Klinton mrtva

Izvor: B92, 22.Dec.2016, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zemlja je ravna, a Hilari Klinton mrtva"

Na Zapadu je 2016. obeležena kao godina u kojoj je istina izgubila svaki značaj. Štaviše, Oksfordski rečnik je za reč godine proglasio “post-istinu” (post-truth).

U godini na izmaku cvetale su teorije zavera. Predstavljamo vam “najluđe”.

Ako mislite da je ova teorija zavere ekskluzivno vezana za četvrti vek, varate se. Ove godine je dobila više pristalica nego ikad. Ponovo ju je pokrenuo reper B.o.B. koji je u januaru nizom tvitova pokušavao da ukaže >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na “prevaru” koja traje vekovima. Uprkos tome što je čak i čuveni astrofizičar Nil Degras Tajson pokušao da ga razuveri, teorija zavere nastavila je svoj život.

Tejlor Svift fizički liči na ćerku Antona Levija, osnivača Satanine crkve, zbog čega su na društvenim mrežama počele spekulacije da je slavna pevačica satanista.

Ova teorija zavere nastala je na društvenoj mreži Reddit, nakon što je kanadski premijer na Twitteru objavio svoj oproštaj od “izuzetnog lidera” koji je preminuo krajem novembra.

Njegov potez su kritikovali mnogi, a neki su otišli korak dalje i spekulisali da je Trido možda čak i Kastrov sin. Izvesni Džordž Rokvel je na Redditu objavio da su Tridoovi posećivali Kubu “u više navrata” kao i fotografiju na kojoj je navodno Margaret Trido sa četvoromesečnim Žistinom na Kubi. Međutim, ispostavilo se da je beba na slici zapravo pokojni brat Mišel kanadskog premijera.

To nije sprečilo teoretičare zavere da upoređuju čak i crte lica između Fidela Kastra i Žistina Tridoa.

Teorija prema kojoj je Hilari Klinton umrla samo je nastavak glasina o njenom lošem zdravlju. Jutjuber “Confederate Marshell” predstavio je “100-procentni dokaz” da je Klinton mrtva, barem od 11. septembra ove godine i da je zamenjena dublerima i CGI prikazima.

Teoretičari zavere tvrdili su ove godine da su Klinton i njen šef kampanje Džon Podesta na čelu grupe koja zlostavlja decu u jednoj od prostorija za osoblje Comet Ping Pong picerije u Vašingtonu.

U sve to umešana je čak i Marina Abramović, tvrde oni, jer je organizovala “satanističke orgije” za Podestu i mnoge druge javne ličnosti.

Ono što je najstrašnije u ovoj priči, je to da je jedan čovek čak poverovao u nju.

Jedan 28-godišnji muškarac je odlučio da sam “istraži slučaj”, pretio puškom i ispalio više hitaca u restoranu. Nakon hapšenja, Edgar Velč je rekao da je “želeo da učini dobru stvar, ali da je sve pošlo naopako”.

Iako se Velč pokajao, na internetu se može naći mnoštvo sajtova koji obećavaju “sve činjenice na jednom mestu” o “aferi” koja je u medijima dobila naziv “picagejt”.

Iza ove teorije zavere stoji čak i novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp. On je 2012. tvitovao da su globalno zagrevanje “izmislili Kinezi, kako bi američke proizvođače izbacili iz konkurencije”.

Kasnije je tvrdio da se samo šalio, ali je izgleda pokrenuo domino efekat.

Australijski senator Malkolm Roberts izjavio je da su iza “prevare o klimatskim promenama” zapravo Ujedinjene nacije i pozvao Australijance na “Aus-egzit”.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najluđe teorije zavjere u 2016. godini

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Dec.2016

Na Zapadu je 2016. obilježena kao godina u kojoj je istina izgubila svaki značaj. Štaviše, Oksfordski rječnik je za riječ godine proglasio “post-istinu” (post-truth)...U godini na izmaku cvetale su teorije zavjera. Predstavljamo vam “najluđe”...Ako mislite da je ova teorija zavjere ekskluzivno...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.