Zbogom skupi preparati: Trikovi kako da uz pomoć sirćeta očistite celu kuću

Izvor: BKTV News, 02.Sep.2018, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbogom skupi preparati: Trikovi kako da uz pomoć sirćeta očistite celu kuću

Lako, a nije skupo.

Često kupujemo skupe hemijske preparate da bi nam kuća bila blistava i čista, a možda većina ne zna da u kući već ima sredstvo koje može da zameni sve te skupe stvari, podjednako je delotvorno, a pritom i jeftino.

U pitanju je alkoholno sirće koje može da zameni većinu preparata koje kupujemo u radnjama.

Evo ideja kako sa sirćetom da sredite celu kuću:

Pomešajte kašiku sirćeta s litrom vode i sipajte u bočicu >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << s raspršivačem. Nanesite na prozor i istrljajte novinama.

Često se dogodi da deca nakon igranja dođu s flekama od trave na odeći. Ne očajavajte, jer i za to postoji rešenje. Napravite mešavinu trećine šolje sirćeta i dve trećine šolje vode. Rastvor nanesite na fleku i tapkajte po njoj suvom i čistom tkaninom. Potom operite odeću kao i obično.

Fleke na tepihu, uključujući one od vina lako možete da uklonite mešavinom sirćeta i tople vode.

Mučite se sa uklanjanjem nalepnica s nekog proizvoda ili su vam deca izlepila neki komad nameštaja? Ne brinite,već uzmite sirće, koje će  poslužiti za rastvaranje lepka.

Ako vam se začepi glava tuša ili odvod koristite samo sirće. Tuš potopite i ostavite da se kamenac otopi, a kada hoćete da sredite odvod, pustite vrelu vodu i nakon toga sipajte sirće u odvod.

Ako vam se dogodi da se začepi odvod od sudopere sipajte prvo dve šolje vrele vode, pa nakon toga dve šolje sirćeta.

Mešavinom sirćeta i vode možete da očistite i dezinfikujete sve površine u kuhinji, frižider, pločice, daske za sečenje.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.