Zavod otkriva: Majke u Srbiji provodile su tri sata dnevno sa decom, a očevi?

Izvor: B92, 15.Maj.2023, 13:52

Zavod otkriva: Majke u Srbiji provodile su tri sata dnevno sa decom, a očevi?

Danas se obeležava Svetski dan porodice sa ciljem da istakne važnost porodice kao jednog od najčvršćih stubova opstanka i razvoja jednog društva.

Generalna skupština Ujedinjenih nacija je 1993. godine, odlučila da se 15. maj svake godine obeležava kao Međunarodni dan porodice. Ovaj dan pruža priliku da se unapredi svest o pitanjima koja se odnose na porodice i da se poveća znanje o društvenim, ekonomskim i demografskim procesima.

Povodom Svetskog dana porodice, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Zavod za statistiku objavio je sledeće podatke.

Oslanjajući se na rezultate iz 2015. godine, Zavod je tokom nedavnog istraživanja utvrdio da su majke sa decom provodile tri i po sata, dok su očevili bili prisutni nešto manje – 2 sata i 24 minuta.

Šta mislite, koliko roditelji danas provode vremena sa decom? Da li se satnica smanjila ili pak povećala?

Pišite nam u komentarima svoje mišljenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas se obeležava Međunarodni dan porodice

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 15.Maj.2023

Međunarodni dan porodice obeležava se 15. maja svake godine kao prilika za slavljenje važnosti porodice kao osnovne jedinice društva. Ovaj dan je uspostavljen od strane Ujedinjenih nacija 1993. godine sa ciljem da se promoviše svest o značaju porodice i da se podstakne razumevanje, solidarnost...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.