Zašto žene vole visoke muškarce?

Izvor: B92, 13.Dec.2015, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto žene vole visoke muškarce?

Naučnici sa Univerziteta u Seulu došli su do neobičnog zaključka da što je razlika u visini između partnera veća, žena je srećnija, ali to važi "samo" za prvih 18 godina braka

Ključ uspešnog braka izgleda da ne leži u dobroj komunikaciji ni poverenju, pa čak ni u seksu, nego u visini. Naučnici sa Univerziteta u Seulu došli su do neobičnog zaključka da što je razlika u visini između partnera veća, žena je srećnija. Ali ako je za utehu parovima kod kojih je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razlika u visini mala, to važi "samo" za prvih 18 godina braka, jer posle ovog perioda efekat visine slabi i ne utiče na sreću žene.

Do ovog zaključka naučnici iz Južne Koreje došli su analizirajući podatke 7.850 žena. I ranije je bilo poznato da dame preferiraju više partnere, ali nije ispitivana veza između zadovoljstva žene i visine muškarca. Objašnjenje za ovaj, na prvi pogled, neobičan zaključak, naučnici vide u evoluciji. Žene vole visoke muškarce jer se visina izjednačava sa snagom, a prirodno, kad osoba ima ono što voli, srećna je. I kao i kod drugih "stvari" koje smo želeli pa dobili, nastupa zasićenje. Ipak, iznenađuje podatak da ono u ovom slučaju nastupa dosta kasno, posle 18 godina.

izvor: novosti

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zašto žene vole visoke muškarce?

Izvor: Radio 021, 14.Dec.2015, 00:14

Ključ uspešnog braka izgleda da ne leži u dobroj komunikaciji ni poverenju, pa čak ni u seksu, nego u visini...Naučnici sa Univerziteta u Seulu došli su do neobičnog zaključka da što je razlika u visini između partnera veća, žena je srećnija. No, ako je za utehu parovima kod kojih je razlika...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.