Izvor: B92, 28.Nov.2011, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto žene glume orgazam?

Žene koje su nesigurne u vernost partnera najviše glume orgazam kao i neke ostale stvari kako bi mu povlađivale, otkriva nova studija.

„Međutim sumnja na nevernost nije jedini razlog za lažiranje orgazma," rekla je Farnaz Kegobadi, autorka studije.

„Mnogo žena glumi orgazam jer im je to oružje za jačanje veze. One to rade kako bi pokazale ljubav i da im je stalo do partnera, rekla je autorka.

Istraživanja o ženskom orgazmu su relativno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << retka. Prethodne studije su uglavnom koristile otvorena pitanja u upitnicima i uvek je više od polovine žena odgovaralo da su u nekom trenutku u životu glumile orgazam.

„Dva razloga za lažiranje orgazma koji su se izdvojili iz ostalih odgovora su ’zadržavanje partnera zainteresovanim za tu vezu, ili ’sprečavanje da potraži novu partnerku’", rekla je Kegobadi.

Istraživanje koje je izvršila Kegobadi obuhvatilo je 453 žene između 18-46 godina, koje su najmanje 6 meseci u vezi.

Studija je sakupila informacije o dinamici veza i seksualnom ponašanju ispitanica kao i odgovore na pitanja da li su ikada glumile orgazam u trenutnoj vezi. Ispitanice su odgovarale i na pitanja poput da li je neko od njihovih roditelja imao aferu, i da li je moguće da ih njihov partner prevari u budućnosti.

Oko 54% žena iz studije je odgovorilo da je glumilo orgazam u nekom trenutku u vezi. One su, takođe, i više sumnjale u vernost partnera od žena koje ne glume vrhunac.

Kegobadi je rekla da su te žene i sklonije ponašanju kojim se podilazi partneru.

"Čini se da žene koje glume orgazam, glume i u ostalim segmentima veze,” rekla je autorka.

Foto: photostock / FreeDigitalPhotos.net

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.