Zašto žderemo kada smo tužni?

Izvor: Domino Magazin, 10.Jun.2013, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto žderemo kada smo tužni?

Emocije potpuno menjaju percepciju ukusa

Mnogi ljudi će ojaditi frižider kada su tužni. Samo zašto je to tako?

Novo istraživanje ukazuje da emocije mogu da ukus hrane učine drugačijim. Takođe, izgleda da slabije registrujemo koliko kalorija unosimo kada smo tužni.

Istraživači sa Univerziteta Wurzburg u Njemačkoj otkrili su da ljudi koji su srećni ili tužni bolje otkrivaju gorak, sladak ili kiseo okus, ali ne i masnoće u hrani

Čak >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << i gledanje emotivnih scena u filmovima utiče na našu percepciju ukusa.

Ipak, najveća promena je po pitanju otkrivanja masnoća u hranu. Tako su emotivni video klipovi uticali da učesnici nisu bili u stanju da otkriju da li pića imaju nisku ili visoku koncentraciju masnoća.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.