Zašto se treba maziti nakon seksa

Izvor: Radio 021, 28.Sep.2014, 00:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto se treba maziti nakon seksa

Ženu ne treba dugo uveravati da je lepo zagrliti se sa osobom koja je pored nje u krevetu, ali muškarci, nakon seksa, često vole da se okrenu na drugu stranu i zahrču.

Ako i vi imate dečka koji ne voli da se mazi posle seksa, ovo su argumenti kojima biste ga mogli naterati da to ipak uradi.

DOBRO JE ZA SEKSUALNI ŽIVOT

Istraživanje Univerziteta Toronto Mississauga kaže da parovi koji se grle i maze posle seksa imaju bolji i ispunjeniji seksualni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << život. Grljenje i maženje stvara osećaj privrženosti, a taj isti osećaj stvara potrebu za više seksa. Ovo je odličan argument za sve muškarce koji se žale na manjak seksualnih odnosa, a istovremeno se nakon njih odbijaju maziti.

BIĆETE SREĆNIJI U VEZI

Maženje je između ostalog zaslužno za lučenje oksitocina, što znači da ćemo se osećati srećnije i bolje ako potrošimo barem pet minuta za tu aktivnost. Za muškarce koji ne shvataju, srećna žena – znači srećna veza, a ona manje srećna… zaključite sami.

LEČI BOL

Opet oksitocin koji pomaže, ponekad je jedan dodir dovoljan da se bol koji osećamo smanji, a maženje u ovome mnogo pomaže. Ovo je idealno rešenje za sve muškarce čije žene "boli glava" baš u vreme kada bi trebalo da dođe do seksa. Možete se maziti i pre i posle, a nijedna žena to neće odbiti.

JAČA IMUNITET

Grljenje drage osobe definitivno može pojačati vaš imunitet i spasiti vas od prehlade.

VODI U DRUGU RUNDU

Svi smo doživeli ovo, čak i kada smo sasvim iscrpljeni od seksa, nakon nekoliko minuta grljenja jednostavno ne možemo da se otrgnemo mislima o drugoj rundi. Nakon druge runde dobar san je zagarantovan, a san je važan za zdravlje. Ukratko, maženje je zdravo.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.