Zašto se muškarci plaše gejeva?

Izvor: B92, 17.Mar.2012, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto se muškarci plaše gejeva?

Većini muškaraca, ako ne i svim, je barem malo neprijatno kada su u društvu gejeva. Iako neki uspevaju brzo da se snađu, nekima to ne polazi za rukom. Zašto je to tako?

Dok su tinejdžeri, muškarci koji su feminizirani ili pokazuju homoseksualnu sklonost, obično bivaju terorisani od strane većine.

Razlog za to je što muškarci u tom dobu još pokušavaju da razviju sopstveni identitet, a gejevi u blizini donekle narušavaju ideju o osobi kakva žele da budu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Uz to, feminizirani dečaci u školama (koji ne moraju obavezno biti homoseksualci) češće se druže s devojkama, što ostalim muškarcima predstavlja dovoljan povod da ga maltretiraju, budući da oni nisu uvek počastvovani ženskim društvom.

Takođe, postoji još jedan razlog: shvatite da vam se neki homoseksualac dopada kao osoba i da biste lako s njim mogli da se družite.

Tada počinjete da u dubini duše sumnjate i u sopstveno seksualno opredeljenje, jer ste učeni da se homoseksualci obično drže sebi sličnih.

Pitate se da li ćete vašim prisustvom poslati možda neki pogrešan signal zbog kog ćete biti protumačeni kao neko ko se „nabacuje".

Latentni homoseksualci

Iza svih ovih promišljanja i strahovanja stoji jedna istina: većina muškaraca sposobna je za homoseksualnost.

Neki su čak eksperimentisali u mladim danima, ali to ne znači da su svi muškarci homoseksualci.

To najbolje objašnjava jedan gej spisatelj Skot Bidstrup: „Za mene, biti gej znači da ja preferiram veze sa muškarcima. Imao sam nekoliko i sa ženama, ali mi muškarci više odgovaraju i seksualno i emocionalno. To je ono što me kvalifikuje za geja".

Dakle, ako više volite žene, nema razloga da razmišljate o tome da li će vas prisustvo nekog homoseksualca učiti gejem.

Foto: bizior / sxc.hu

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zašto se muškarci plaše gejeva?

Izvor: medio.rs, 18.Mar.2012, 02:28

Većini muškaraca, ako ne i svim, je barem malo neprijatno kada su u društvu gejeva. Iako neki uspevaju brzo da se snađu, nekima to ne polazi za rukom. Zašto je to tako?

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.