Zašto ovu zemlju sve češće zaboravljaju da ucrtaju na mape sveta?

Izvor: B92, 03.Maj.2018, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto ovu zemlju sve češće zaboravljaju da ucrtaju na mape sveta?

Iz potpuno nepoznatih razloga, Novi Zeland ne postoji na brojnim kartama sveta.

Zbog čega se izostavlja sa svetskim mapama predmet je i rasprave na Redditu, ali i teorija zavere koje tvrde da ta država zapravo uopšte ne postoji.

Sada je Turistička organizacija Novog Zelanda odlučila da stane na kraj ignorisanju javnosti, pa je pokrenula kampanju #getNZonthemap.

Stigao je i urnebesni video-klip u kojem glume premijerka Žakinda Arden i poznati komičar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Rij Darbi, a u njemu raspravljaju o globalnoj uroti protiv ove daleke zemlje.

Isprva sumnjaju da im sve „podmeće“ Australija i još nekoliko zemalja koje bi od njihovog „nestanka“ sa mape mogle da imaju koristi.

Pogledajte video koji će vas sigurno zabaviti.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zemlja koju stalno ZABORAVLJAJU na mapama je rešila da se osveti i to na URNEBESAN NAČIN (VIDEO)

Izvor: Blic, 04.Maj.2018, 11:26

Iz potpuno nepoznatih razloga, Novi Zeland ne postoji na brojnim kartama sveta.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.