Zašto kavaljerstvo odumire?

Izvor: B92, 09.Apr.2012, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto kavaljerstvo odumire?

Da li ste vi jedna od osoba koje misle da više nema pravog kavaljerstva? Ako je tako, da li biste rekli da je ono zauvek nestalo? Uostalom, koji su uzroci te pojave?

Žene žele da se osećaju zaštićeno, a muškarci vole da ih štite i to su njihovi prirodni instinkti.

Pošto više ne živimo u vreme u koje su nas vrebale divlje zveri, takav nagon kompenzovan je kavaljerstvom.

Ipak, može se reći da je savremene muškarce gotovo sramota da se prema damama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ophode kao džentlmeni. Kao da je to na neki način prevaziđeno ponašanje.

Doduše, to i ne čudi, ako imamo u vidu da se feministkinje koje bi trebalo da se zalažu za prava žena, bore protiv toga da ih muškarci tretiraju kao manje sposobne od sebe, bez obzira na to što možda nekim gestom pokušavaju samo da budu kulturni.

Problem nastaje kada žene priželjkuju da se prema njima momci ophode kao prema princezama.

Međutim, deluje da je za takve želje pomalo kasno. Muškarci su shvatili da mogu da im prilaze i na mnogo jednostavniji način i bez prelistavanja bontona i sada uživaju u plodovima minimalnog rada.

Oni su jednostavno lenji i to ne može biti opravdanje za izbegavanje finog ponašanja.

Žene onda odustaju od svojih snova i potrebe za zaštitom i počinju da spuštaju standarde.

Dakle, reč je o lančanoj reakciji u kojoj se ne zna šta je uzrok, a šta posledica.

Kada muškarac pokazuje fine manire, on time pokazuje da poštuje ženu i da brine o njoj. Zauzvrat, ona mu pruža svoju ljubav.

Dve vrste muškaraca

Postoje dve vrste muškaraca na svetu: Muškarci koji se ponašaju kao džentlmeni i provereno dobijaju najbolje od njih i oni koji ubijaju svaku naznaku kavaljerstva.

Najbolji muškarci imaju najbolje žene ne zato što su rođeni pod srećnom zvezdom, nego zato što se generalno više trude oko suprotnog pola.

S druge strane, muškarci koji sve čine što je u njihovoj moći da izbegnu fino postupanje sa damama, ostanu sami, ogorčeni i besni. Oni misle da se žene poigravaju s njima, a zaboravljaju da one ne mogu da budu s nekim ko ne pokazuje da mu je stalo.

Žene bi u suštini trebalo da zadrže svoje visoke standarde i veruju da će sresti muškarce koji će se prema njima ponašati kao prema princezama.

Muškarci treba da nauče da budu džentlmeni i brinu o osobi sa kojom su.

Iako kavaljerstvo možda izumire, ono će nestati samo u onim vezama koje i inače ne funkcionišu kako treba.

Sve dok se muškarci ponašaju kao zaštitnici, žene će se ponašati kao dame, a sa toliko finih manira, poštovanja i ljubavi u vazduhu, veza će opstajati mnogo lakše.

Foto: imagerymajestic / FreeDigitalPhotos.net

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zašto kavaljerstvo odumire?

Izvor: medio.rs, 09.Apr.2012

Da li ste vi jedna od osoba koje misle da više nema pravog kavaljerstva? Ako je tako, da li biste rekli da je ono zauvek nestalo? Uostalom, koji su uzroci te pojave?

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.