Izvor: Domino Magazin, 29.Mar.2013, 05:02 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Žarkoe po ruski
Viljuškom po svetu: Rusija
600 gr govedine; 400 gr govedjeg buljona; 700 gr krompira; 4 čena belog luka; 4 supene kašike ulja; 1 veća šargarepa; 2 glavice luka; 10 gr suvih pečurki; so; biber; lovorov list; peršun
Pečurke se operu, odstoje u hladnoj vodi 3-4 sata, zatim isperu, pa ponovo pomešaju sa vodom u kojoj su bile. U toj vodi se skuvaju i sitno iseckaju. Meso se seče po 3-4 komada na porciju, proprži na zejtinu da porumeni, posoli i pobiberi. >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << Krompir, šargarepa i luk se iseckaju na kvadratiće, i proprže do poluspremnosti, ali da porumene. U glinenu posudu se poređaju meso, povrće, pečurke, iseckani beli luk i začini. Sve se zalije buljonom i pokriveno dinsta u rerni 20 minuta. U ruskoj kuhinji se ovo jelo sprema i služi u malim glinenim posudama, koje predstavljaju jednu porciju. Uz jelo se obično servira i pavlaka.
Viljuškom po svetu:
Ruska kuhinja
Uređuje
Mika Dajmak
Piše
Zorana Bojić
Specijalni dodatak svakog petka
na osam strana.
Sto jedno jelo (+ gurmanski bonus) za sve uzraste, svačiji džep, sva godišnja doba, sve ukuse...
Poručite odmah
150 din (+ PTT)
065/26 25 035
E-mail: malikuvar@sezampro.rs