Žarkoe po ruski

Izvor: Domino Magazin, 29.Mar.2013, 05:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žarkoe po ruski

Viljuškom po svetu: Rusija

600 gr govedine; 400 gr govedjeg buljona; 700 gr krompira; 4 čena belog luka; 4 supene kašike ulja; 1 veća šargarepa; 2 glavice luka; 10 gr suvih pečurki; so; biber; lovorov list; peršun

Pečurke se operu, odstoje u hladnoj vodi 3-4 sata, zatim isperu, pa ponovo pomešaju sa vodom u kojoj su bile. U toj vodi se skuvaju i sitno iseckaju. Meso se seče po 3-4 komada na porciju, proprži na zejtinu da porumeni, posoli i pobiberi. >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << Krompir, šargarepa i luk se iseckaju na kvadratiće, i proprže do poluspremnosti, ali da porumene. U glinenu posudu se poređaju meso, povrće, pečurke, iseckani beli luk i začini. Sve se zalije buljonom i pokriveno dinsta u rerni 20 minuta. U ruskoj kuhinji se ovo jelo sprema i služi u malim glinenim posudama, koje predstavljaju jednu porciju. Uz jelo se obično servira i  pavlaka.

Viljuškom po svetu:

Ruska kuhinja



Uređuje

Mika Dajmak

Piše

Zorana Bojić

Specijalni dodatak svakog petka

na osam strana.

Sto jedno jelo (+ gurmanski bonus) za sve uzraste, svačiji džep, sva godišnja doba, sve ukuse...

Poručite odmah

150 din (+ PTT)

065/26 25 035

E-mail: malikuvar@sezampro.rs

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.