Zapravo ne morate čak ni da vežbate

Izvor: Domino Magazin, 26.Dec.2014, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zapravo ne morate čak ni da vežbate

Dovoljno je da mislite o tome

Naučnici su otkrili nešto sasvim bizarno. Zapravo ne morate ni da vežbate. Dovoljno je da zamišljate kako to radite i bićete jači a mišići će vam se razvijati.

Zapravo, efekat je isti kao i da ste bili u teretani. Već neko vreme se zna da postoji jaka veza između aktivnosti mozga i pokreta mišića, ali ovo je prvi put da je dokazano da zamišljanje vežbanja može da utiče i na same mišiće.

Ova tehnika pomaže i >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << kod rehabilitacije ili sprečavanja atrofije mišića posle povreda.

Istraživači sa Ohio University su ustanovili da su ljudi koji su samo razmišljali o vežbanju postigli skoro identične rezultate kao i oni koji su zaista radili u teretani.

“Naš eksperiment je dokazao da razmišljanje o vežbanju može da bude močan alat u prevenciji slabljenja mišića, kada zdravstveni problemi ne dozvoljavaju vežbe”, kaže profesor Brian Clark.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.