Izvor: Nezavisne Novine, 02.Okt.2016, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zapečeni krompir u rerni na francuski način

Tartiflet je francuski specijalitet koji spaja neodoljive ukuse zapečenog krompira sa sirom, luka i slanine...

Na vrelom ulju ispržite luk i slaninu, deglazirajte tavu bijelim vinom i ukuvajte. Krompir oljuštite i isijecite na kriške, dodajte u tavu i pržite desetak minuta, pa sve istresite na pleh, prelijte pavlakom, posolite i pobiberite.

Pecite desetak minuta u rerni, pospite naribanim sirom, pa vratite u rernu na još pola sata da se zapeče.

Napomena: >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << jelo možete pripremiti i sa poluobarenim krompirom, koji ne morate pržiti u tavi, već samo složite u pleh, pa prelijte lukom i slaninom i nastavite kuvanje po receptu. Jedan od omiljenih dodataka ovom jelu su i kiseli krastavčići - ako su vam po ukusu, ubacite isjeckane krastavčiće u krompir prije nego što ga prelijete pavlakom.

(NN, lisa.rs)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.