Zanimljivi saveti: Za šta sve možete da koristite omekšivač za veš

Izvor: Prva.rs, 09.Apr.2014, 00:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zanimljivi saveti: Za šta sve možete da koristite omekšivač za veš

Osvežava prostor
Ako ne želite da trošite novac na kupovinu osveživača vazduha, možete ga napraviti sami - od omekšivača. Bočicu s raspršivačem napunite s vodom i omekšivačem u razmeri 1:3.
Poprskajte tom mešavinom mirisa zavese, tepih i drugu tkaninu kojoj želite da udahnete prijatniji miris. Takođe, možete time osvežiti i unutrašnjost automobila.
Uklanja statički elektricitet
Kako biste sprečili brzo nakupljanje prašine na televizoru ili >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << na plastičnim površinama u stanu, nekoliko kapi nerazređenog omekšivača stavite na krpu za brisanje prašine i obrišite njome željeni predmet. Tako ćete sprečiti stvaranje statičkog elektriciteta koji privlači prašinu i imaćete čist i mirisan nameštaj.
Glatkim površinama daje savršeni sjaj
Ako želite sredstvo za čišćenje koje glatkim površinama daje savršeni sjaj, pomešajte čašicu omekšivača sa četiri čašice vode i napunite bočicu sa raspršivačem. Poprskajte krpu za brisanje prašine i obrišite staklene površine u stanu, tuš kabinu i druge čvrste i glatke površine a zatim ih obrišite suvom krpom.
Olakšava skidanje starih tapeta
Pomoću omekšivača možete skinuti stare tapete sa zida. Napravite mešavinu od jednog do vrha punog čepa omekšivača i četiri šoljice vode. Sunđerom umočenim u ovaj rastvor natopite tapete i ostavite da stoji 20-30 minuta nakon čega ćete sa lakoćom moći da ih skinete sa zida.
Omekšava četkice i četke za slikanje
Kistovi i četkice za slikanje biće mekši ako ih nakon upotrebe operete u vodi u koju ste nakapali tek nekoliko kapi omekšivača. Budite sigurni da kod sledeće upotrebe više neće biti onako tvrdi i kruti.
Izvor: Novi magazin

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.