Zamrznuta hrana zdrava

Izvor: Domino Magazin, 14.Sep.2009, 08:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zamrznuta hrana zdrava

Naučnici poludeli - Smrznuto bolje od svežeg?

Zamrznuta hrana jednako je zdrava kao i sveža, a sadrži i jednake nutritivne vrednosti, tvrde naučnici sa Univerzitea Sheffield. Sveža hrana pored ovoga može i da se pokvari na putu do potrošača, pa je ponekada smrznuta čak i bolja. "Moramo demantovati često mišljenje da je sveža hrana uvek bolja i zdravija od zamrznute. To nije uvek slučaj i otkrili smo da je zamrznuta hrana u nekim slučajevima čak i bolja od sveže", >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << kaže Charlotte Harden.

Proizvođači zamrznute hrane oduševljeno su dočekali ovo otkriće ističući da koriste vrhunsku tehnologiju zamrzavanja hrane zahvaljujući kojoj hrana u zamrznutom stanju uspeva da zadrži svoje nutritivne vrednosti. Naučnici ipak kažu kako bi najbolje bilo kombinovati svežu i zamrznutu hranu.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.