Zakerberg na Instagramu podelio fotografiju svoje dece: Izazvao lavinu komentara zbog ovoga FOTO

Izvor: B92, 11.Jul.2023, 21:56

Zakerberg na Instagramu podelio fotografiju svoje dece: Izazvao lavinu komentara zbog ovoga FOTO

Mark Zakerberg je na Instagramu podelio porodičnu fotografiju sa proslave Dana nezavisnosti.

Dve stvari na fotografiji privukle su pažnju pratilaca: prugasti kaubojski šešir na glavi i lica dece sakrivena smajlijima. Post je naišao na kritike jer je skrivanje identiteta dece protumačeno kao zabrinutost za privatnost na platformama koje je sam kreirao, piše CNN.

Meta, matična kompanija Instagrama, pomno je ispitivana da bi se otkrilo kako postupa s privatnošću >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << korisnika i načinima na koji se algoritmi mogu koristiti za dovođenje dece u opasnost. Naglašava se i trend među korisnicima društvenih mreža, posebno onima visokog profila, da budu oprezniji prilikom deljenja fotografija dece na internetu.

Poznate ličnosti godinama zamagljuju lica svoje dece na društvenim mrežama ili ih skrivaju smajlićima kako bi zaštitile privatnost svoje dece.

"Vodio je računa da ne otkrije lokaciju svoje porodice ili identitet dece, možda bi time pokazao da je odgovornost krajnjih korisnika da se zaštite na internetu", rekla je Aleksandra Hamlet, psiholog iz Njujorka koja prati uticaj društvenih mreža na mladim korisnicima.

Na fotografiji je vidljivo da Zakerberg nije sakrio lice svoje najmlađe ćerke, što bi moglo da znači da ga manje brine bebino lice nego mališanovo. Planket veruje da kompanije društvenih medija mogu da koriste tehnologiju veštačke inteligencije da prate promene na licu deteta tokom godina i da ih uporede sa fotografijom odraslih. Za sada je odgovornost roditelja da ograniče i uzdrže se od deljenja fotografija svoje dece na internetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.