Za vakcinu protiv korone zahvalite se Doli Parton

Izvor: B92, 18.Nov.2020, 16:05

Za vakcinu protiv korone zahvalite se Doli Parton

Kantri zvezda Doli Parton rekla je da se oseća "veoma počastvovanom i ponosnom" zato što je bila u mogućnosti da uloži novac za istraživanje jedne od najperspektivnijih vakcina koje štite od kovida 19.

U aprilu je objavila da daje milion dolara Univerzitetskom medicinskom centru Vanderbilt u Nešvilu. To je bilo jedno od mesta ispitivanja vakcine kompanije Moderna, koja je prema ranim podacima efikasna gotovo 95%.

Govoreći u utorak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u emisiji "BBC One The One Show", doli Parton je rekla da je bila "toliko uzbuđena" kada je čula vesti.

"Sigurna sam da je više miliona dolara od mnogih ljudi ušlo u istraživanje“, rekla je voditeljima Aleku Džounsu i Džermejnu Džensu.

Dodala je da je veoma "ponosna devojka" jer je doprinela nečemu što će nam pomoći da prevaziđemo ovu "ludu pandemiju".

"Osećala sam se tako ponosno što sam bila deo toga i nadam se da će sve ovo izrasti u nešto sjajno i pomoći da se izleči ovaj svet", navela je legenda kantri muzike.

Portparol Vanderbilta rekao je da je "velikodušan" poklon Doli Paron pomogao "nekoliko obećavajućih istraživačkih inicijativa".

Deo novca pevačice otišao je za finansiranje ranog stadijuma vakcine kompanije Moderna.

Njena donacija takođe podržava studiju i istraživanje konvalescentne plazme koja uključuje terapije antitelima, rekao je portparol Medicinskog centra Univerziteta Vanderbilt Džon Hauzer.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.