Izvor: Telegraf.rs, 10.Jul.2017, 13:14 (ažurirano 02.Apr.2020.)
ZABORAVITE NA MLEKO: Za savršenu kajganu potreban je mnogo jeftiniji sastojak
Ako uživate u jajima i redovno pravite kajganu, onda će vas ovaj neverovatno prost trik ostaviti bez daha.
Kajgana bi trebalo da bude lagana i pufnasta, a mnogi misle da će to postići dodavanjem mleka, međutim, jedan mnogo jeftiniji sastojak je ključ za savršeno spremljena jaja.
Foto: pixabay.com
Umesto da dodajete mleko ili pavlaku u izmućena jaja, dodajte malo kisele vode.
Zašto je kisela voda bolja?
Kada sipate izmućena jaja u tiganj, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << zvog vreline će mehurići u kiseloj vodi početi da se šire i samim tim učine jaja laganijim i pufnastijim.
A zbog toga što kisela voda nema miris, ukus niti boju, na kraju vam samo ostaje tanjir savršeno spremljene kajgane.
(Telegraf.rs)