Vuksanović: Odustati od Parade ponosa

Izvor: B92, Beta, 15.Sep.2009, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vuksanović: Odustati od Parade ponosa

Demokratska stranka Srbije (DSS) pozvala je organizatore da odustanu od održavanja Parade ponosa jer, kako navodi ta stranka, nema nikakvog razloga da homoseksualci u Beogradu "prave parade kojima neće poboljšati svoj položaj nego će samo nepotrebno izazvati odijum javnosti".

"Kao što bi bilo glupo da se grupa muškaraca okupi sa transparentnom 'Mi volimo žene' isto je toliko glupo da se grupa muškaraca okupi sa transparentom 'Mi volimo muškarce'", naveo je direktor Informativne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << službe DSS-a Slobodan Vuksanović u izjavi dostavljenoj agenciji Beta.

Vuksanović je rekao da DSS poštuje pravo na izbor svakog čoveka, ali da organizatori Parade ponosa najavljene za 20. septembar u Beogradu "samo nepotrebno uzburkavaju javnost i podižu tenzije među ljudima".

"Mislim da bi bilo najbolje da se ta priča u jednom demokratskom duhu, uz poštovanje svih prava ljudi na njihov sopstveni izbor i na intimu završi odustajanjem od parade", rekao je Vuksanović.

Prema njegovim rečima, seksualno opredeljenje pripada intimi svakog pojedinca i njegova je privatnost.

"Uopšte nema nikakavog razloga da homoseksualci u Beogradu prave parade jer time niti će sebi pomoći, niti će svoj položaj poboljšati, niti će živeti mirnije, samo nepotrebno izazivaju odijum javnosti, većine koju dovode u neprijatnu poziciju da deci i unucima objašnjavaju o čemu se tu radi, a deca u tom uzrastu uopšte nisu u stanju to da razumeju", rekao je Vuksanović.

On je dodao da gej populacija, kao i druge grupe u društvu, mogu da održavaju sastanke "na bilo kom drugom, zatvorenom mestu, da izaberu salu, prostorije i da se tamo druže".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.