Vređa hrišćane: Pokušavaju da zabrane oratorijum o Jovanki Orleanki

Izvor: B92, 30.Okt.2019, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vređa hrišćane: Pokušavaju da zabrane oratorijum o Jovanki Orleanki

Jedna hrišćanska grupa pokušava da spreči opersku kuću "La Mone" u Briselu da postavi na scenu oratorijum Artura Honegera "Jovanka Orleanka na lomači", jer smatraju da je opscena i vređa hrišćane.

U toj predstavi Jovanka Orleanka pojavljuje se u muškoj odeći, a u jednoj sceni je i naga. Fondacija Pro Eurola Kristiana pokrenula je peticiju da predstava italijanskog režisera Romea Kastelučija bude otkazana.

U pismu direktoru "La Monea", Pereru de Kaluveu, i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << belgijskom ministru kulture Didijeu Rejnderu, fondacija navodi da je predstava "opscena i da vređa hrišćane", prenosi AP.

Klauve se pozvao na slobodu izražavanja i najavio da će predstava biti održana, kao što je i planirano, od 5. do 11. novembra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.