Volite li shabby c h i c ?

Izvor: S media, 30.Jan.2011, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volite li shabby c h i c ?

Ako postoji stil u kojem se prožima mekoća ženstvenosti, sklad pastelnih boja i šarm patine starog - onda je to shabby način uređenja.

Prostori uređeni u tom stilu vrlo su osobeni te zahtevaju kompletan stil života usklađen na tom principu: na principu opuštenosti, senzualnosti i topline.

Svaki predmet i komad nameštaja ima svoju priču i najčešće potiče s nekog sajma starina, te ima snažnu individualnost, a opet lako se uklapa u svaki novi prostor i uz >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << svaki drugi komad nameštaja.

Najlepše u svemu jeste sloboda kreiranja koja vam se pruža prilikom uređenja vašeg doma; kao i zanimljiva drskost prema stereotipnom uređenju koje je sada dominantno u dizajnu. Jastučići, retro vazice, mekane cvetne tkanine, ženstveni ormarići i vremešne fotelje je ono čemu morate težiti u ovom stilu. Detalja nikad previše, uvek se može pronaći novo mesto za neku šarmantnu figuricu ili dražesnu zavesu. Upravo neodoljivo!

Važno je držati se glavnog postulata shabby c h i c a – samo da je belo ili pastelno. Jarke boje se ne koriste, i svaki prostor uređen u tom stilu mora biti prozračan i svež. A to se najlakše postiže belim i svetlim tonovima.

Isto tako, presvlake za nameštaj su od pamučnih materijala, najbolje od lana ili prirodne čipke.

Taj stil neguje romantiku i udobnost i zasigurno neće izgubiti obožavatelje u godinama koje dolaze.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.