Voćna supa - hedelmäkeitto

Izvor: Domino Magazin, 09.Maj.2013, 06:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voćna supa - hedelmäkeitto

Viljuškom po svetu: Finska

Voće – sušeno ili sveže; šećer; cimet; limun; slatka pavlaka

Spada u deserte. Iako je Finci najčešće prave od raznih vrsta šumskih bobica, nije neuobičajeno koristiti i drugo, pa i suvo, voće. Postoji na desetak različitih recepata za pripremu ovog deserta. Evo jednog. Desetak minuta se kuvaju po pola šoljice suvog grožđa i suvih šljiva. Potom se doda voće, tri četvrtine šoljice šećera i šipka cimeta, pa se pokriveno >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << kuva još petnaestak minuta dok se ne zgusne. Doda se sok grejpfruta ili limuna. Služi se hladno, a može se dodavati i slatka pavlaka po želji.

Viljuškom po svetu:

Finska



Uređuje

Mika Dajmak

Piše

Nataša Bogović

Specijalni dodatak svakog petka

na osam strana.

Sto jedno jelo (+ gurmanski bonus) za sve uzraste, svačiji džep, sva godišnja doba, sve ukuse...

Poručite odmah

150 din (+ PTT)

065/26 25 035

E-mail: malikuvar@sezampro.rs

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.