Izvor: Domino Magazin, 09.Maj.2013, 06:01 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Voćna supa - hedelmäkeitto
Viljuškom po svetu: Finska
Voće – sušeno ili sveže; šećer; cimet; limun; slatka pavlaka
Spada u deserte. Iako je Finci najčešće prave od raznih vrsta šumskih bobica, nije neuobičajeno koristiti i drugo, pa i suvo, voće. Postoji na desetak različitih recepata za pripremu ovog deserta. Evo jednog. Desetak minuta se kuvaju po pola šoljice suvog grožđa i suvih šljiva. Potom se doda voće, tri četvrtine šoljice šećera i šipka cimeta, pa se pokriveno >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << kuva još petnaestak minuta dok se ne zgusne. Doda se sok grejpfruta ili limuna. Služi se hladno, a može se dodavati i slatka pavlaka po želji.
Viljuškom po svetu:
Finska
Uređuje
Mika Dajmak
Piše
Nataša Bogović
Specijalni dodatak svakog petka
na osam strana.
Sto jedno jelo (+ gurmanski bonus) za sve uzraste, svačiji džep, sva godišnja doba, sve ukuse...
Poručite odmah
150 din (+ PTT)
065/26 25 035
E-mail: malikuvar@sezampro.rs