Vlasnici pasa koji redovno šetaju sa svojim ljubimcima su zdraviji i srećniji

Izvor: B92, 03.Avg.2019, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlasnici pasa koji redovno šetaju sa svojim ljubimcima su zdraviji i srećniji

Vlasnici pasa uživaju u vremenu koje provode sa svojim mezimcima. Samo tri odsto ispitanika reklo je da im šetnja sa psom predstavlja mučenje.

Osam od 10 vlasnika pasa s vremena na vreme izvode ljubimca u šetnju samo da bi uživali u miru i tišini.

Pored toga što vode psa na trening, 73 odsto vlasnika smatra da je šetnja odlična terapija protiv stresa. To im daje vremena da razmišljaju i imaju malo mira i vremena za sebe.

Jedan od 5 vlasnika rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je kako je doneo neku važnu životnu odluku upravo dok je šetao psa, kao što je preseljenje, kupovina kuće, raskid emotivne veze ili davanje otkaza.

Šetnja psa je jedan od najvažnijih zadataka koji imaju vlasnici pasa, piše Independent. Kako je šetnja veoma zdrava i korisna za psa, tako je odlična i za vlasnika. Sklanjanje iz stresne sredine i uživanje u tišini čini čuda za psihu vlasnika, a tu je i fizička aktivnost.

Preporučuje se da svakoga dana idete u šetnju od najmanje 30 minuta sa vašim ljubimcima. 97 odsto vlasnika reklo je da uživa u šetnjama sa psom, a čak četvrtina njih se oseća loše kada ne mogu zbog vremenskih prilika ili obaveza da prošetaju ljubimca.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.