Više od pola miliona evra bacio u vazduh: Bahati penzioner napravio zabavu za pamćenje

Izvor: B92, 18.Maj.2023, 22:31

Više od pola miliona evra bacio u vazduh: Bahati penzioner napravio zabavu za pamćenje

Ferdinand Godina iz Dolnje Bistrice kod Lendave 10. maja je proslavio 80 godina. Tom prilikom pozvao je rodbinu i prijatelje u gostionicu u Črenšovcima i priredio im ne samo zabavu, već i iznenađenje koje verovatno neće zaboraviti do kraja života.

“Bilo je kao na filmu”, rekao je za sobotainfo.com jedan od gostiju rođendanske proslave u mesto koje pripada slovenskom Prekmurju a dodao:

“Kad su novčanice počele da lete u vazduh, prvo smo mislili da je papir >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ili smeće. Na opšte iznenađenje, to nije bio običan papir, a kamoli smeće. Bio je to novac. Puno novca!”

Sa 24 godine Ferdinand je napustio rodnu Dolnju Bistricu i krenuo u život. Put ga je odveo u Kanadu, gde je radio kao zavarivač i instalater centralnog grejanja, a penziju je dočekao 2006. godine kao kućni majstor.

Međutim, Ferdinand se “preko oleana” obogatio i na nekretninama. Stoga, na proslavi 80. rođendana Ferdinand je očito odlučio da podeli deo tog bogatstva.

Počelo je prilično pristojno. Ferdinand je prvobitno hteo da novac podeli bližoj rodbini, ali je na kraju počeo da baca svežnjeve novca u vazduh i ostalim gostima. Ukupno, reč je o čak 600.000 evra.

Nije poznato koliko se zvanica našlo na slavlju i koje je novčanice Ferdinand bacio u vazduh, ali je neimenovani gost pričajući ovu neverovatnu priču dao dobar uvid u to kako je sve izgledalo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.